افرادی که در زمینه خرید و فروش ارزهای دیجیتال مشغول هستند، با شبکه ریپل (ripple) آشنایی دارند. این شبکه برای انتقال پول و رمزارز توسط شرکت ریپل طراحی شده است. یکی از محصولات این شرکت ارز XRP است. در این نوشته به طور مفصل اطلاعات مربوط به ویژگی های شبکه ریپل و رمزارز مربوط به این شرکت را بررسی می کنیم.
- شبکه ریپل چیست؟
- تفاوت ریپل و XRP چیست؟
- هدف شبکه Ripple چیست؟
- محصولات شرکت Ripple
- شبکه ریپل چگونه کار میکند؟
- نقشه راه شبکه ریپل
- تیم توسعه دهنده ریپل را بشناسید!
- رمزارز XRP چیست؟
- رمزارز XRP را در کدام صرافیها میتوان خرید؟
- کیف پولهای مناسب برای نگهداری رمزارز XRP
- آیا ریپل غیرمتمرکز است؟
- شکایت رسمی SEC از ریپل
شبکه ریپل چیست؟
شبکه ریپل، همانند دیگر شبکه های انتقال ارز بلاک چین همچون مانند بیت کوین و اتریوم عمل می کند. این شبکه برای انتقال سریع، امن و ارزان پول طراحی شده است. این پلتفرم غیر متمرکز است و به افراد و شرکت ها امکان می دهد به کمک تکنولوژی بلاک چین شرکت ریپل، ارزهای دیجیتال خود را در سریع ترین زمان به صورت کاملا شفاف منتقل کنند.
تفاوت ریپل و XRP چیست؟
همانطور که گفته شد، ریپل در واقع یک شبکه بلاک چین برای انتقال پول است که توسط شرکت ریپل طراحی شده است. در حالی که XRP یک رمزارز است که توسط این شرکت ساخته شده است. وقتی تراکنشی میان دو طرف در این شبکه برقرار می شود، هزینه ارسال به صورت XRP پرداخت می شود.
این رمزارز در میان صرافی ها و افراد مشغول در این بازار با همان نام ریپل شناخته می شود. از این رو، ریپل عموما می تواند هم به شبکه و هم به ارز XRP اطلاق شود. در واقع شبکه ریپل، پلتفرمی است که تبادل ارزهای فیات و رمزارزها را پشتیبانی می کند و هزینه انتقال و تراکنش را به صورت XRP در نظر می گیرد.
هدف شبکه Ripple چیست؟
هدف اصلی شرکت ریپل Ripple از راه اندازی و طراحی این شبکه بلاک چین، ارائه راهی امن، سریع و ارزان قیمت برای افراد و شرکت ها جهت انتقال ارز و رمزارز است. به کمک این شبکه هزینه های زیاد و ایرادات روش های انتقال پول سنتی برطرف می گردد. همچنین افرادی که به بانک دسترسی نداشته یا نمی توانند حساب باز کنند، به سادگی می توانند از این پلتفرم غیر متمرکز در سراسر جهان و در هر زمانی بهره بگیرند.
محصولات شرکت Ripple
شرکت ریپل محصولات مختلفی برای بهبود سیستم های پرداخت ارائه کرده است. بعضی از این محصولات عبارت اند از:
- xCurrent: یک سیستم تسویه لحظه ای است که به بانک امکان می دهد در لحظه پرداخت های end-to-end یا دوطرفه را پیگیری و و به صورت دو سویه ردیابی کند.
- xRapid: یکی دیگر از محصولات شرکت ریپل است که از XRP به عنوان سرمایه یا liquidity برای پرداخت های اعتباری استفاده می کند.
- xVia: یک رابط کاربری مختص کسب و کارهای تجاری است که امکان ارسال پول از طریق شبکه های مختلف را به کمک API می دهد.
اما در واقع مهم ترین محصول شرکت ریپل، رمز ارز XRP شناخته می شود. این رمز ارز معروف، به عنوان توکن شبکه ریپل عمل کرده و بابت هر نقل و انتقال، از فرستنده کم می شود.
شبکه ریپل چگونه کار میکند؟
شبکه ریپل از یک الگوریتم اساسی برای تعیین و تایید تراکنش ها در شبکه بهره می گیرد. این الگوریتم اطمینان می یابد که تمام تراکنش ها بر پایه اصول شبکه به درستی تایید می شوند. این شبکه برخلاف دیگر رمز ارزها از سیستم های اثبات کار (proof-of-work) استفاده نمی کند؛ بلکه بر پایه پروتکل منحصر به فرد خود جهت تایید مانده حساب و تراکنش در سیستم بهره می گیرد.
نقشه راه شبکه ریپل
ریپل نقشه راه واضحی برای آینده شبکه خود دارد. این شکرت قصد دارد کارآمدی شبکه و سرعت پرداخت و تراکنش ها را تا حد امکان افزایش دهد. ریپل بر روی افزایش کاربری و کارآمدی محصولاتش از جمله xCurrent، xVia و رمز ارز خود XRP تمرکز دارد که آن ها را در بازارهای جدید عرضه کند.
تیم توسعه دهنده ریپل را بشناسید!
شرکت ریپل در سال 2012 تاسیس شد. این شرکت در سان فرانسیسکو ثبت شده و بر روی شبکه های تبادل ارز و پروتکل های پرداخت، کار می کند. نام اولیه شرکت Opencoin بود. سپس نام آن به Ripplepay و نهایتا به Ripple تغییر نام پیدا کرد.
موسسان این شرکت کریس لارسن و جید مک کالب بودند. این شرکت در حال حاضر 500 کارمند دارد. مدیر فعلی شرکت ریپل، برد گارلینگ هوس است که در سال 2015 به این موسسه ملحق شد. هدف این شرکت، ایجاد راه های انتقال و تراکنش های مالی به صورت سریع و امن بود. این شرکت تمرکز خود را روی تسویه مالی و تبادل رمزارز قرار داده است. این شرکت در میانه راه خود با چالش هایی رو به رو شد، از جمله شکایت از سازمان های دولتی امریکا.
رمزارز XRP چیست؟
همانطور که گفته شد، رمزارز شبکه ریپل، XRP است. این رمزارز بابت تراکنش های انجام شده در این شبکه از فرستنده اخذ می شود. همچنین این رمزارز با نام ریپل نیز شناخته می شود. تراکنش XRP یکی از سریع ترین تراکنش ها در شبکه های بلاک چین است.
از XRP برای تسویه حساب تراکنش و تبادل رمزارزها و سیستم پرداخت استفاده می شود. سیستم پرداختی آن همانند سوئیفت عمل می کند. در واقع خدماتی بین المللی است که برای انتقال امن و بدون دردسر پول در یک شبکه بانکی یا میان افراد به کار برده می شود.
این شبکه از پیش ماین شده است و در مقایسه با بیتکوین، از روش ساده تری برای ماینینگ بهره می گیرد. در نتیجه، باعث می شود کهXRP غیرمتمرکز باقی مانده و انتقال آن نسبت به دیگر رقبا یا شبکه های بلاک چین سریع تر باشد.
لازم به توضیح است که XRP ابتدا به عنوان یک رمزارز مطرح نشد. چرا که طبق تعریف استاندارد، ویژگی های یک رمزارز واقعی را نداشت. در عوض، XRP بر ایجاد شبکه بلاک چین و تقویت هر چه بیشتر آن برای شبکه ریپل تمرکز دارد.
رمزارز XRP را در کدام صرافیها میتوان خرید؟
اکثر صرافی های معتبر در سراسر جهان، رمزارز XRP را پوشش می دهند. از جمله این صرافی ها می توان به بایننس، کوین بیس و کراکن اشاره کرد. صرافی های معتبر داخل ایران نیز این رمزارز را خرید و فروش می کنند. علاوه بر آن، کاربران می توانند XRP را مستقیما از وبسایت ریپل خریداری کنند. لازم به توضیح است که قیمت XRP می تواند در نوسان باشد. لذا کاربرانی که می مخواهد این رمزارز را خریداری کنند باید تحقیقات کامل را انجام داده و از ریسک سرمایه گذاری آن آگاه باشند.
کیف پولهای مناسب برای نگهداری رمزارز XRP
رمزارز XRP را می توان در کیف پول سرد (سخت افزاری) یا گرم (نرم افزاری) نگه داری کرد. اکثر صرافی هایی که XRP را پوشش می دهند، کیف پول و آدرسی برای نگه داری این رمزارز دارند. از دیگر کیف پول های کاربردی برای نگه داری XRP می توان به Exodus، Toast و Trust wallet اشاره کرد.
همچنین در صورتی که می خواهید این رمزارز را برای مدت طولانی و امن تر نگه داری کنید، کیف پول های سخت افزاری گزینه مناسبی است. مثلا یکی از کیف پول های سخت افزاری پرکاربرد Ledger Nano S است. این کیف پول سرد، با امنیت بالا، رمزارز XRP را پوشش می دهد.
انتخاب میان کیف پول نرم افزاری و سخت افزاری به کاربری فرد بستگی دارد. معمولا افرادی از کیف پول نرم افزاری استفاده می کنند که به صورت مداوم، رمزارزهای خود را خرید و فروش می کنند. در حالی که سرمایه گذارانی که می خواهند رمزارزی مانند XRP را مدت زیادی نگه دارند یا به اصطلاح هولد کنند، بهترین گزینه برایشان کیف پول های سخت افزاری است. ضمن این که این روش سرمایه آن ها را از خطرات هک در امان نگه می دارد.
آیا ریپل غیرمتمرکز است؟
درباره این که شبکه ریپل غیرمتمرکز است یا خیر، بحث هایی وجود دارد. به طور کلی می توان گفت، اگر شبکه از طرف شرکت کنترل شود، آن را شبکه متمرکز می دانند. در حالی که اگر کنترلی از جانب شرکت روی شبکه وجود نداشته باشد و هیچ سروری، شبکه را پشتیبانی نکند، شبکه غیرمتمرکز تلقی می شود. در شبکه های غیرمتمرکز هر کاربر دارای قدرت و مسئولیت برابر است.
در حالی که این شبکه داتا غیر متمرکز در نظر گرفته می شود، شرکت مبلغ قابل توجهی از XRP را به صورت تضامنی نگه داری می کند. این امر موجب شده است که افرادی اذعان کنند که ریپل به شدت متمرکز است و این باور که این شبکه غیرمتمرکز است تا حدی کذب می باشد. هر چند شرکت ریپل ادعا می کند که XRP کاملا غیرمتمرکز بوده و شرکت کنترلی روی شبکه ندارد.
شکایت رسمی SEC از ریپل
در دسامبر 2020، اداره بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC) شکایتی رسمی علیه ریپل مطرح کرد. این سازمان ادعا می کرد کهXRP زمانی که به عنوان یک سهام شناخته نمی شد، مقدار زیادی از این رمزارز در داخل ایالات متحده به فروش رفته است. طبق قوانین اگر قرار بر فروش هرگونه سهامی باشد، ابتدا باید در SEC مطرح شود. این اداره ادعا می کرد که شرکت ریپل بیش از 1.3 میلیارد دلار XRP را بدون ثبت رسمی این سهام، به فروش رسانده است. در اوت 2021، شرکت ریپل در دادگاه برنده شد و این امر موجب افزایش قیمت این رمز ارز گردید.