منظور از تحلیل اندیکاتورها در بازار فارکس، واکاوی و آنالیز رفتار قیمت یک دارایی مثل سهام، ارز و غیره در بازارهای مالی است که توسط ابزارهای خاصی به نام اندیکاتورها انجام میشود. اندیکاتور یکی از مهمترین ابزارهایی است که معاملهگران برای پیشبینی روند قیمتها و تصمیمگیری در مورد معاملات خود از آن استفاده میکنند.
در واقع این شاخصها، ابزارهای آماری هستند که براساس دادههای تاریخی قیمتها، اطلاعات مختلفی را در مورد بازار ارائه میدهند. این اطلاعات به معاملهگران کمک میکنند تا روند قیمتها را تشخیص داده، نقاط ورود و خروج مناسبی را شناسایی کنند و ریسک معاملات خود را به خوبی مدیریت کنند. در این مقاله بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه را به شما معرفی میکنیم.
اندیکاتور فارکس چیست؟
کلمه اندیکاتور (Indicator) به معنای شاخص است که در تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) بازارهای مالی استفاده میشود. اندیکاتور فارکس برای پیشبینی جهت حرکت قیمت سهام و تغییرات آن، حجم معاملات، شناسایی روندها و نقاط ورود و خروج، تشخیص سطوح مقاومت و حمایت و غیره به کار میرود.
اندیکاتور فارکس در دو دسته اصلی تقسیم میشود:
اندیکاتورهای تشخیص روند
زمانی که قیمت یک سهام یا دارایی در جهت خاصی حرکت میکند، روند بازار را شکل میدهد. معمولاً روند حرکت بازار به صورت صعودی، نزولی یا خنثی است. اندیکاتور تشخیص روند به معامله گر کمک میکند تا تغییرات جهت حرکت قیمت در بازار را شناسایی کند.
محبوب ترین شاخصهای تشخص روند عبارتند از:
- میانگین متحرک (MA)
- باند بولینگر (Bollinger Bands)
- پارابولیک سار (Parabolic Sar)
-
اندیکاتورهای نوسان گیری (Oscillator)
این نوع از اندیکاتورهای فارکس به منظور تحلیل نوسانات قیمت به کار میروند. نوسانگرها بین دو نقطه بالا و پایین مربوط به قیمت واقعی یک دارایی یا سهام بر روی نمودار، در نوسان و حرکت هستند و به تریدرها کمک میکنند تا قدرت حرکت بازار را ارزیابی و اندازهگیری کنند. به بیانی ساده با استفاده از اسیلاتور، متوجه میشوید که قیمت سهام در حال افزایش است یا اینکه کاهش پیدا میکند و سیگنال های خرید و فروش را صادر میکند.
- شاخص قدرت نسبی (RSI)
- مکدی (MACD)
- اسیلاتور( stochastic)
- اندیکاتور CCI (شاخص کانال بالا)
اصول انتخاب اندیکاتور فارکس
انتخاب و استفاده از اندیکاتور فارکس، کمی پیچیده است که به عوامل مختلفی بستگی دارد. بعضی از اصول انتخاب اندیکاتور فارکس عبارتند از:
تعیین هدف و سبک معاملاتی
اندیکاتور فارکس را باید مطابق و متناسب با هدف اصلی و همچنین سبک معاملاتی خود انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر هدف شما شناسایی نقاط ورود و خروج است، اندیکاتورهای تأیید از قبیل اندیکاتورهای شاخص قدرت نسبی (RSI) و اسیلاتور( stochastic) گزینههای خوبی هستند، اما اگر هدف شما شناسایی تغییرات روند بازار است، شاخصهای میانگین متحرک (MA)، باند بولینگر و پارابولیک سار (Parabolic Sar) بسیار مناسب هستند.
عملکرد و خصوصیات هر یک از اندیکاتورهای فارکس
به طور کلی هر یک از شاخصهای تحلیل تکنیکال، خصوصیات و عملکردهای مختص خود را دارند. بنابراین قبل از استفاده از هر اندیکاتور، باید با ویژگیها و نوع عملکرد آنها به خوبی آشنا شوید و بررسی کنید که آیا با شرایط بازار کنونی سازگار هستند یا خیر؟
در نظر گرفتن شرایط بازار
همیشه باید شرایط بازار را در نظر بگیرید. بعضی از اندیکاتورها در شرایط خاصی بهتر از سایر شاخصها کار میکنند. به عنوان مثال، اسیلاتورها در بازارهای نوسانی بهتر از اندیکاتورهای تشخیص روند کار میکنند.
تجربه و مهارت
بهتر است که با توجه به میزان تجربه و مهارت یک یا چند اندیکاتور، فارکس را انتخاب کنید. معاملهگران تازهکار باید با اندیکاتورهای سادهتر شروع کنند و به تدریج سراغ اندیکاتورهای پیچیدهتر بروند.
مطابق با روند بازار
اندیکاتور فارکس را طوری انتخاب کنید که مطابق با روند حرکت بازار هستند. به عنوان مثال، اگر بازار صعودی است، شاخصهایی که تغییرات روند را نشان میدهند گزینه مناسبی هستند.
انتخاب ترکیبی از شاخصها
توصیه میشود از ترکیب چندین اندیکاتور برای بهبود کیفیت تحلیل تکنیکال استفاده کنید. این ترکیب میتواند شامل اندیکاتورهای مختلفی باشد که همبستگی خوبی با هم دارند.
بازه زمانی
شما با توجه به هدف و استراتژی معاملاتی خود میتوانید از انواع اندیکاتور فارکس استفاده کنید. بعضی از شاخصها برای معاملات کوتاهمدت مناسب هستند و بعضی دیگر نیز برای معاملات بلند مدت به کار میروند. در ادامه چند به نکته اساسی برای انتخاب اندیکاتور فارکس توجه کنید:
- قبل از استفاده از هر اندیکاتور، نحوه عملکرد آن را به خوبی درک کنید.
- تنظیمات اندیکاتورها را با توجه به شرایط بازار و سبک معاملاتی خود تنظیم کنید.
- سیگنالهای اندیکاتورها را با سایر عوامل تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی مقایسه کنید.
بهترین اندیکاتور باینری آپشن
باینری آپشن یک نوع معامله مالی است که بر اساس پیش بینی قیمت داراییها یا سهام عمل میکند. به عبارت دیگر باید قیمت آتی سهام را پیشبینی کنید. در این نوع معامله، شما در یک بازه زمانی مشخص، پیشبینی میکنید که آیا قیمت دارایی مورد نظرتان، افزایش مییابد یا کم میشود. اگر پیش بینی صحیح از آب دربیاید، شما برنده معامله هستید و سود میبرید. در غیر اینصورت سرمایه اولیه که در معامله قراردادهاید را از دست میدهید.
باینزی آپشن به دلیل سادگی و همچنین وجود دو نتیجه مشخص (برد یا ضرر)، محبوبیت زیادی بین معامله گران دارد. بعضی از بهترین اندیکاتورهای باینری آپشن عبارتند از:
- اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands)
- اندیکاتور استوکاستیک ( stochastic)
- اندیکاتور ATR
- اندیکاتور ADX
- شاخص مکدی MACD
- اندیکاتور CCI
- اندیکاتور مومنتوم
علاوه بر این اندیکاتورها، شاخصهای دیگری هم برای معاملات باینری آپشن وجود دارد. انتخاب بهترین اندیکاتور، به عوامل مختلفی از جمله سبک معاملاتی، استراتژی معاملاتی، شرایط بازار و میزان تجربه و مهارت شما بستگی دارد. در اینجا چند نکته برای انتخاب بهترین اندیکاتور باینری آپشن آورده شده است:
- با اندیکاتورهای مختلف آزمایش کنید و ببینید که کدام یک با سبک معاملاتی شما سازگارتر هستند.
- از اندیکاتورهای مختلف در کنار هم استفاده کنید تا دیدگاه جامعتری از بازار بدست آورید.
- به سیگنالهای اندیکاتورها اعتماد نکنید و آنها را با سایر عوامل تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی مقایسه کنید.
- بهترین اندیکاتور برای تشخیص روند فارکس
- بهترین اندیکاتور برای تشخیص روند فارکس، اندیکاتوری است که با توجه به سبک معاملاتی و استراتژی شما، بیشترین دقت و سودآوری را داشته باشد.
در ادامه، بعضی از بهترین اندیکاتورهای تشخیص روند فارکس را معرفی میکنیم:
اندیکاتور MA
بعضی از معاملهگران معتقد هستند که اندیکاتور میانگین متحرک (MA)، بهترین اندیکاتور برای تشخیص روند فارکس است.
اندیکاتور میانگین متحرک (MA) در بازههای زمانی مختلفی قابل استفاده است. هرچه بازه زمانی MA بیشتر باشد، روند قیمتها را در بازه زمانی طولانیتری نشان میدهد. به عنوان مثال، MA 200 نشاندهنده روند قیمتها در بازه زمانی 200 روزه است.
اندیکاتور MACD
اندیکاتور MACD هم یکی دیگر از محبوبترین اندیکاتورهای تشخیص روند فارکس است. این اندیکاتور با استفاده از میانگینهای متحرک، سیگنالهای خرید و فروش را ارائه میدهد. MACD میتواند برای شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب استفاده شود.
اندیکاتور RSI
این اندیکاتور بیان میکند که آیا یک دارایی خریداری یا فروخته شده است و آیا بازار صعودی یا نزولی است. زمانی که RSI کمتر از مقدار 30 باشد، نشان دهنده اشباع فروش است.
اندیکاتور ایچیموکو
شاخص معروف ایچموکو یک ابزار تحلیل قدرتمند است که به تشخیص روند بازار و تعیین سطوح حمایت و مقاومت کمک میکند. این شاخص از چندین خط ساخته شده و هریک از آنها نقش خاصی در تحلیل تکنیکال فارکس دارند.
اندیکاتور باند بولینگر
اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands) هم میتواند برای تشخیص روند فارکس استفاده شود. این اندیکاتور با استفاده از میانگین متحرک و انحراف معیار، میزان نوسان قیمتها را نشان میدهد. Bollinger Bands میتواند برای شناسایی نقاط بازگشت قیمت به روند اصلی استفاده شود.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری
نوسانگیری رایج ترین روش کسب درآمد در بازار فارکس است. معاملهگران با استفاده از تحلیل تکنیکال و همچنین اندیکاتورهای نوسانگر، فرصتهای مناسب را برای انجام معامله شکار میکنند. در واقع آنها از تغییرات قیمت یک دارایی یا سهام در بازار، سود کسب میکنند.
برای انجام این کار لازم است که ابتدا جهت حرکت، قیمت دارایی را در بازه زمانی مورد نظر خود پیشبینی کنید. بازههای زمانی به صورت پیشفرض، بر روی نمودار، از چند دقیقه تا چند ساعت یا هفته تنظیم شده است. هر معاملهگر بر اساس سبک معامله و همچنین استراتژی معاملاتی خود، یک یا چند عدد از آنها را انتخاب میکند.
اسیلاتورها یا شاخصهای نوسانگر، ابزارهایی هستند که به ارزیابی و آنالیز بهتر معاملهگران کمک زیادی میکنند. آنها قدرت حرکت قیمت و تغییرات قیمت را اندازهگیری کرده و میسنجند.
بهترین اندیکاتورها برای نوسانگیری به شرح زیر است:
- اندیکاتور میانگین متحرک ساده
- شاخص قدرت نسبی RSI
- اندیکاتور متحرک نمایی EMA
- اندیکاتور حجم تعادلی OBV
- شاخص مکدی MACD
- شاخص میانگین جهت دار ADX
کلام آخر
هدف اصلی معاملهگران، کسب درآمد و سود از طریق تغییرات قیمتی یک دارایی یا سهم در بازارهای مالی است. آن؛ها در مدت زمان مشخصی این کار را به کمک شاخصهای تحلیل تکنیکال انجام میدهند. انواع مختلفی از اندیکاتورها مثل شاخصهای تشخیص روند و همچنین اندیکاتورهای نوسانگر وجود دارند، اما کدام یک از آنها بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه هستند.
توصیه میکنیم از شاخصهای معروف، رایج، ساده و البته مطابق با سبک معاملاتی و استراتژی معاملاتی و همچنین مهارت و تجربه خود استفاده کنید و اگر میتوانید، چندین شاخص فنی را با هم ترکیب کرده و آنها را آزمایش کنید. چنانچه به این موضوعات علاقهمند هستید، کافی است به سایر مقالات وبسایت آریانا اقتصادی سر بزنید.