این روزها به واژه تریدر، زیاد برخورد میکنیم. تریدر به افرادی گفته میشود که در بازارهای مالی، مثل بورس و ارز فعالیت میکنند. این افراد با به کارگیری دانش اقتصاد و قوانین معاملات، سعی میکنند با استفاده از مبلغی پایه به سودهای قابل توجه برسند. انجام معاملات در این زمینه و حوزه کاری، ریسکها و خطرات زیادی دارد. اغلب افراد تازه وارد که تجربه کمی دارند، ممکن است در همان بدو ورود، دچار زیانهای شدید شوند. البته باید توجه کنید که زیان در این بازارها، جزئی از کار است. افراد تا زمانی که سود و زیان را تجربه نکنند، کار آزموده نمیشوند.
اشخاصی که میخواهند وارد این بازار شوند، علاوه بر یادگیری این علم باید از تجربه افراد قدیمی درس بگیرند. تریدرهای کارکشته، تجربیات مفیدی را با ما به اشتراک میگذارند. در این مطلب قصد داریم به بررسی این تجربهها بپردازیم تا بتوانیم به رمز و راز معاملات بینقص بزرگان این بازار پی ببریم.
تجربه موفقترین تریدر فارکس
امروزه اینترنت در تمام زندگی ما نقش آفرینی میکند و یکی از مهمترین کاربردهای آن، آسان کردن دسترسی به بازارهای مالی در سراسر جهان است. فارکس یکی از این بازارهای مالی جهانی و در واقع از بزرگترین آنها است. این بازار امکان خرید و فروش میان بانکهای بین المللی را به آسانی فراهم میکند. از ویژگیهای بسیار عالی این بستر معاملاتی، تمام وقت بودن آن است. طوری که میتوان گفت در هیچ ساعتی از شبانه روز، تعطیل نمیشود.
این بازار بسیار پویا و بهشتی برای تریدرها است، اما به شرطی که اصول و قوانین آن را فراگرفته باشید. از بهترین روشها برای یاد گرفتن ترید در فارکس، جستوجوی تجربه موفقترین افراد این حوزه است. افرادی مثل لسیکارد یا سایمونز و سایر افراد حرفهای این زمینه، مهمترین چیزی که برای تریدر شدن مطرح میکنند، یادگیری است. معامله در فارکس مثل هر علم دیگری نیاز به مطالعه و زمان دارد. تا زمانی که اصول و نکات مهم این بازار را یاد نگرفتهاید به سمت معامله نروید. باید به این نکته دقت کنید که تریدر بودن یک شغل است و قرار است از آن به عنوان منبع درآمد استفاده کنید. پس به ابزار خود که همان مهارت و یادگیری است، بیش از پیش اهمیت بدهید.
طبیعتاً هر چقدر وقت بیشتری را صرف این کار کنید و در زمان معاملات دقت و توجه خود را بیشتر معطوف کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. در هر کار و شغلی، عمل کردن براساس یک برنامه، بسیار حیاتی است. اگر برنامه مشخصی نداشته باشید، در بلند مدت سردرگم خواهید شد و احتمال خطا و ضرر زدن به دارایی هایتان، بیشتر میشود.
علاقه به کاری که انجام میدهید بسیار تأثیرگذار است. افرادی که با علاقه به یک کار مشغول میشوند، نه تنها با گذر زمان دچار دلزدگی و افسردگی شغلی نمیشوند بلکه روز به روز به فکر بهتر کردن کار و ارتقا آن هم هستند. در امر ترید هم، همین قضیه حکم میکند و افراد موفق در طول تاریخ همیشه عاشق شغل خودشان بودهاند.
راز معاملات تریدرهای خبره
افراد خبره در این کار معمولاً از قواعد مشابهی برای جلوگیری از زیان و به دست آوردن سودهای بالا استفاده میکنند. در ادامه به مواردی اشاره میکنیم که بیشترین اهمیت را در زمان انجام خرید و فروشها دارند. از مهمترین رموز این حرفه این است که همیشه میزان ریسک پذیری خود را بسنجید. اگر فرد ریسک پذیری نیستید پس به فکر درآمدهای زیاد از این شغل نباشید.
افراد حرفهای معتقد هستند که هر چه میزان ریسک پذیری شما بیشتر باشد، نتیجه بهتری خواهید گرفت. بله در ابتدای کار ممکن است زیانهای زیادی را تجربه کنید، اما نکته مهم این است که از این زیان درس بگیرید و با تکرار چند باره معاملات خود، راه و روش این کار را بفهمید. البته هرگز این نکته را فراموش نکنید که به استراتژی ضرر و ریسک خودتان پایبند باشید. اگر به این موارد دقت کنید، احتمال اشتباه کردن بسیار کاهش مییابد.
تحلیل بازار، نکته پر اهمیت دیگری است. همیشه باید به اوضاع بازار اشراف داشته باشید. بسیاری از افراد صرفاً به تحلیلهای تکنیکال میپردازند. اهمیت این نوع تحلیل واضح است، اما از تحلیل فاندامنتال نباید غافل شد. در رابطه با روشهای معامله، دقت کافی را داشته باشید و از مهارتهای افراد باتجربه بهره بگیرید. در زمان معامله ممکن است شما به سود قابل توجهی دست پیدا کنید. در این زمان اگر به استراتژیهای خود پایبند نباشید و طمع سود بیشتر بر تصمیمات کارشناسانه چیره شود، احتمال ضرر وجود دارد. در زمان ضرر هم فرد ممکن است با این تفکر که با خارج نکردن سرمایه، زیان خود را جبران میکند، متحمل ضرر بیشتر شود. در کل میخواهیم به اهمیت کنترل هیجانات و احساسات در این بازار تأکید کنیم. باید همیشه بر اساس منطق و علم بازار و نه با توجه به احساسات و حالات روحی معامله کنید. با استفاده از این تجربیات، افراد با سابقه در تجارت و ترید، میتوانند با اطمینان بیشتر و دید بهتری به خرید و فروش سهام یا ارز بپردازند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، کافی است به سایر مقالات وبسایت آریانا اقتصادی سر بزنید.