از دیرباز افراد بسیاری در پی کشف و استخراج طلا بودهاند. آنها سعی میکردند بر اساس نشانههای طبیعی به جستجو بپردازند و این فلز ارزشمند را از دل خاک و سنگ بیرون بکشند. با پیشرفت علم و تکنولوژی، انسانها مجهز به ابزارهایی شدند که مسیر دستیابی به طلا را برای آنها هموارتر میساخت. امروزه نیز اشخاص بسیاری در تلاش هستند تا به این فلز گرانبها دست پیدا کنند. برای تشخیص خاکی که طلا دارد، روشهای متفاوتی موجود است که در این مقاله قصد بررسی آنها را داریم. اگر شما هم از علاقهمندان این موضوع هستید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
روش های تشخیص خاک طلا
برای تشخیص خاک دارای طلا باید به نشانههای طبیعی و جزئیات محیط توجه ویژهای نمود. در ادامه به چند مورد از این نشانهها اشاره میکنیم:
- توجه به رنگ خاک
یکی از نشانههای اولیه برای شناسایی خاک دارای طلا، توجه به رنگ خاک است. توجه داشته باشید که این نشانه از دقت زیادی برخوردار نیست و باید عوامل دیگری را نیز در نظر گرفت. خاکهایی که دارای مواد معدنی مانند آهن، مس و سایر فلزات هستند، معمولاً رنگهایی با تناژ قرمز یا قهوهای تیره دارند. این خاکها محل مناسبی برای جستجوی طلا هستند.
- وجود کانی کوارتز و پیریت
یکی از مواردی که میتواند به تشخیص خاک دارای طلا کمک کند، وجود کانی کوارتز و پیریت است. اگر در منطقهای این کانیها وجود داشته باشند، به احتمال زیاد میتوان به خاک طلا نیز دست پیدا کرد.
- وجود گیاهان خاص
برخی گیاهان مانند گیاهان متراکم و علفهای هرز در خاکهای غنی از مواد معدنی رشد میکنند. همچنین بعضی از گیاهان مانند سورگوم، کنار و... در برابر فلزات سنگین مقاوم هستند و میتوانند در خاکهای آلوده به این نوع فلزات زنده بمانند. وجود این نوع گیاهان در یک منطقه میتواند حاکی از وجود مواد معدنی و فلزات گوناگون در خاک و در نتیجه وجود طلا در آن محل باشد.
- رشد گیاهان در بستر رودخانهها
پوشش گیاهی متراکم در کنار رودخانهها و نهرها میتواند نشانهای از وجود طلا در آن منطقه باشد؛ زیرا این پوشش گیاهی، نشان دهنده خاکی غنی از مواد معدنی است.
- توجه به وزن خاک
وزن خاک حاوی طلا به دلیل وجود عناصر و کانیهای فلزی در آن از خاک معمولی بیشتر است؛ بنابراین سنگین بودن خاک میتواند نشانهای از وجود طلا در آن باشد.
- وجود آبهای آلوده به فلزات سنگین
یکی دیگر از روشهای تشخیص طلا در خاک، وجود آبهای آلوده به فلزات سنگین در آن محل است. وجود این فلزات در آب میتواند به کشف و استخراج طلا کمک کند.
- وجود سنگهای آذرین
وجود سنگهای آذرین در یک منطقه به خصوص در مناطق آتشفشانی میتواند نشانهای از وجود طلا در آن ناحیه باشد.
چگونه خاک طلا پیدا کنیم
قبل از این که به چگونگی پیدا کردن خاک طلا بپردازیم، ابتدا نیاز است که با انواع خاکهای دارای طلا آشنا شویم. در ادامه انواع خاکهای طلا را معرفی مینماییم:
- خاکهای رسوبی
این نوع خاکها در بستر رودخانهها و جویبارها یافت میشوند و میتوانند حاوی ذرات طلا باشند.
- خاکهای آبرفتی
خاکهای آبرفتی به دلیل فرسایش مواد معدنی و انتقال آنها به وسیله آب به وجود میآیند. این خاکها که معمولاً نزدیک رودخانهها و درهها پیدا میشوند ممکن است دارای طلا و سایر مواد معدنی ارزشمند باشند.
- خاکهای معدنی
خاکهای معدنی در نزدیکی معادن وجود دارند و میتوانند حاوی ترکیباتی مانند کوارتز و... باشند که به وجود طلا مرتبط هستند.
- خاکهای آتشفشانی
این خاکها در مناطقی یافت میشوند که فعالیت آتشفشانی وجود دارد. ممکن است در رگههای معدنی درون خاکهای آتشفشانی طلا پیدا شود.
- خاکهای معدنی در نواحی کوهستانی
خاکهای معدنی مناطق کوهستانی به دلیل تخریب و فرسایش زیاد سنگها به وجود میآیند و در آنها احتمال یافتن طلا وجود دارد.
حال که با انواع خاکهای حاوی طلا آشنا شدیم به سراغ چگونگی یافتن خاک طلا میرویم. پیدا کردن خاک طلا در طبیعت نیازمند دانش، تجربه و مهارت خاصی است. در ادامه به چند نکته مهم در این مورد اشاره مینماییم:
- شناسایی مناطق
اولین گام برای پیدا کردن خاک طلا شناسایی مناطقی است که در آنها سابقه کشف طلا وجود دارد. به عنوان مثال بستر رودخانهها و جویبارها، کوههای دارای سنگهای معدنی، نواحی اطراف معادن قدیمی و مناطق آتشفشانی از جمله این مناطق هستند. همچنین در مناطقی که در آنها فرسایش شدید صورت گرفته است، احتمال یافتن طلا وجود دارد.
- توجه به نشانههای طبیعی
توجه به نشانههایی مانند رنگ و وزن خاک، پوشش گیاهی منطقه، وجود سنگهای آذرین، کانیها و... میتواند به پیدا کردن خاک طلا کمک کند. در بخش قبل در مورد این نشانهها به طور مفصل صحبت کردیم.
- استفاده از ابزار مناسب
استفاده از ابزارهایی مانند فلزیابهای مدرن و دقیق میتواند فرایند جستجوی خاک طلا را آسانتر سازد.
جمعبندی
گرچه فرایند یافتن خاک طلا بسیار جذاب و وسوسهانگیز به نظر میرسد، اما اصلاً کار سادهای نیست و از عهده هر کسی برنمیآید. این امر نیازمند دانش زمینشناسی در مورد نوع خاک و سنگهای موجود در منطقه و مهارتهای خاص در شناسایی کانیهای همراه طلا، رگهها و نشانههای طلاست. به طور کلی میتوان بیان کرد که پیدا کردن خاک طلا مستلزم تجربه، دانش، ابزار و تجهیزات مناسب و صبر و تلاش بسیار است. امیدواریم که این مقاله پاسخگوی سؤالات شما بوده باشد و از خواندن آن لذت برده باشید.