آینده ارز دیجیتال در ایران

بازار ارزهای دیجیتال، نوسان و تغییرات زیادی دارد. به همین دلیل پیش‌بینی آینده این بازار، کاری دشوار است و بدون توجه به بسیاری ار عوامل موثر، ممکن نیست. نوسانات و تغییرات بازار در سال ۲۰۲۲، باعث شد که بسیاری از ارزهای دیجیتال برای بقا در این بازار، چالش‌های اساسی داشته باشند. سپس در سال ۲۰۲۳، ارزهای دیجیتال سالی آرام داشتند و بسیاری هم شکوفا شدند.

یکی از دلایل موفقیت ارزهای دیجیتال، به رسمیت شناختن تراکنش‌های ارزدیجیتال توسط شرکت‌ها است. به عنوان مثال Paypal، Coinbase Commerce، CoinsPaid، BitPay، NowPayments و Confirmo همگی با پذیرش ارز دیجیتال، فصل جدیدی برای انجام تراکنش در اقتصاد کشورها رقم زدند. فراهم شدن امکان خرید بلیط یا رزرو محل اقامت از طریق تراکنش ارز دیجیتال در بسترهای Travala، Destinia و Cheepair هم در گسترش استفاده از ارز دیجیتال موثر بوده است.

در مجموع، رویکرد کشورها در پذیرش ارزدیجیتال متفاوت بوده است. در بعضی کشورها، قانونی در این مورد وجود ندارد. این درحالی است که قانون گذاری و ایجاد بستر رشد برای انجام معاملات اقتصادی با ارزدیجیتال برای گسترش آن در جامعه بسیار حیاتی است.

 در ادامه این نوشتار به آینده رمزارزها از دید افراد معروف در کنار کارشناسان امر می‌پردازیم.

آینده ارزهای دیجیتال معروف چگونه است؟

ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین، تتر و اتریوم، معروف‌ترین ارزهای بازار هستند، اما بازار ارز دیجیتال ارزهای دیگری هم دارد که علاقمندان برای متنوع نگاه داشتن سبد سرمایه گذاری خود به آن‌ها توجه می‌کنند.

آینده ارزهای دیجیتال معروف چگونه است؟

در مورد بیت کوین باید گفت که این رمزارز بعد گذراندن یک دوره رکود در سال ۲۰۲۲، حالا در حال رشد دوباره است. قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۳ هنوز با بیشینه قیمت آن در سال ۲۰۲۱، فاصله بسیاری دارد، اما انتظار می‌رود این رمزارز به رشد خود ادامه دهد و بسیاری به پیشرفت آن امیدوار هستند.

اتریوم بعد از بیت کوین، جایگاه دوم بازار رمزارزها را به خود اختصاص داده است. این رمزارز در سال ۲۰۲۱ رشد قیمت، در سال ۲۰۲۲ افت قیمت و در اواسط ۲۰۲۲ و سال ۲۰۲۳، رشد مجدد قیمت را تجربه کرده است. در مورد قیمت اتریوم و پیش‌بینی آینده آن، تحلیل‌های زیادی در فضای اینترنت پخش شده است. به طور خلاصه باید گفت که تحلیل کنندگان به رشد آن امیدوارند.

جایگاه سوم بازار متعلق به تتر است که یک استیبل کوین است. بنابراین دستخوش تغییرات قیمتی زیادی نخواهد شد. بالاترین قیمت آن در سال ۲۰۱۵ برابر 1.21 دلار بود. تتر با توجه به کمبود شفافیت در بعضی حوزه‌ها، مشکلات حقوقی خاصی دارد، اما ارزی محبوب در میان کاربران است.

 پیش بینی بازار ارز دیجیتال از نظر کارشناسان

ارزهای دیجیتال در نظر بسیاری از کارشناسان آینده‌ای روشن دارند. ویژگی‌های ذاتی این ارزها در آینده آن‌ها موثر است. ویژگی‌هایی از جمله امنیت، اداره خودکار،‌ ساختار غیرمتمرکز، حفاظت از حریم شخصی کاربر، سرعت بالای تراکنش و اقتصادی بودن. البته بعضی هم نسبت به این ارزها بدبین هستند. آن‌ها معتقد هستند که رمزارزها انجام معاملات غیرقانونی را ساده می‌کنند، پتانسیل ایجاد خسارت‌های مالی را دارند، به محیط زیست آسیب می‌رسانند و امکان هک شدن آن منتفی نیست. لازم به ذکر است که در مورد رمزارزها، نمی‌توان تراکنش‌ها را لغو کرد.

 پیش‌بینی افراد مشهور از آینده ارز های دیجیتال

ایلان ماسک همیشه از ارزهای دیجیتال پشتیبانی کرده است و نظر مثبتی نسبت به آن دارد. در عین حال او سرمایه گذاری در رمزارزها را به کسی توصیه نمی‌کند. بنیان‌گذار اتریوم، ویتالیک بوترین، کسی است که رمزارزها را راه نجات کشورهای جهان سوم می‌داند.  برادران ثروتمند وینکلوس با نگاه مثبت به رمزارزها، ارزی مثل بیت کوین را طلای دیجیتال می‌دانند. موسس تلگرام، پاول دروف، رمزارزها را بخشی جداناپذیر از زندگی روزمره آیندگان می‌داند، اما بیل گیتس، موسس شرکت مایکروسافت، با نگاهی مشکوک به رمزارزها، آینده رمزارزها را مبهم می‌داند. به نظر او قانون‌گذاری و شفافیت در مورد رمزارزها بسیار ضروری است. بعضی هم مثل کارآفرین ایتالیایی، ماریو دراگی، با توجه به نوسانات شدید بازار ارز دیجیتال، آینده آن را مبهم دانسته‌اند.

پیش بینی بازار ارز دیجیتال از نظر کارشناسان

 آیا باید به آینده رمزارزها خوش بین باشیم؟

در آینده ارزهای دیجیتال، عوامل مختلفی نقش بازی می‌کنند. قانون‌گذاری و شفافیت همیشه برای رشد فناوری‌های جدید، اثرگذار بوده است. در حالی که در بعضی کشورها، سرمایه‌گذاری با رمزارزها هنوز قانونی نیست، بسیاری کشورها با قانون‌گذاری و ایجاد بستر رشد، راه را برای این فناوری هموار کرده‌اند.

در سال‌های اخیر، اقبال عمومی به رمزارزها زیاد شده است. بنابراین شرکت‌ها هم علاقمند هستند که با توجه به خواست مردم، امکان استفاده از آن را مهیا کنند. از سویی دیگر، سرمایه‌داران عظیم رمزارز در بازار هستند که با تصمیمات خود می‌توانند بازار را دچار تنش و رشد کنند. توجه به وجود این سرمایه‌داران در حوزه رمز ارز، بسیار مهم است.

در کنار همه این عوامل، ماهیت غیرمتمرکز رمزارزها و این واقعیت که خواست مردم در اداراه آن نقش دارد، سبب رشد و پذیرش آن‌ها در جامعه شده است. بنابراین افراد خودشان در مورد مدیریت دارایی‌شان تصمیم می‌گیرند. نبود یک موسسه مرکزی برای مدیریت رمزارز، تراکنش‌های آن را سریع و ارزان کرده است. در صورتی که بخواهیم در مورد آینده رمزارزها نظر دهیم باید به همه این عوامل در کنار یکدیگر نگاه کنیم. شما در مورد رمزارزها چه نظری دارید؟ آیا از کاربران پشتیبان کننده رمزارز هستید؟

نوشتن دیدگاه