فایر باکس (Fire Box) یا جعبه آتش نشانی از تجهیزات مهمی است که باید در ساختمانهای مسکونی و تجاری نصب شوند. در این جعبهها، هر نوع وسیله اطفای حریق جای میگیرد. البته ظرفیت هر باکس متفاوت بوده و بر همین اساس هم میتوان شیلنگ، کپسول یا شیر نازل را در آن نگهداری کرد. فایرباکس از نظر جنس، اندازه و ابعاد، کاربرد و شکل ظاهری، تنوع زیادی دارد. از این رو برای هر ساختمان باید متناسب با فضا و قدمت آن، بهترین گزینه را انتخاب کرد.
نصب جعبه آتش نشانی عمدتاً در دو حالت روکار یا توکار انجام میشود. بسته به این که این نوع Box روی دیوار نصب شود یا داخل آن، نحوه نصب نامگذاری خواهد شد. تفاوت اصلی این دو نوع Fire Box، تنها به روش نصب آنها مربوط است. هر چند از نظر ظاهری هم میتوانند تفاوتهایی داشته باشند.
اگر شما هم به دنبال تهیه این محصول هستید، ما مجموعه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی ایمن پیشتاز را پیشنهاد میدهیم که فروشگاهی معتبر و حرفهای در این زمینه است.
فایرباکس چیست؟
فایرباکس یک جعبه فلزی، ضد زنگ و ضد خوردگی است که برای نگهداری تجهیزات اطفای حریق به کار میرود. جنس این جعبهها باید طوری باشد که در برابر حرارت بالا آسیب نبینند. معمولاً استینلس استیل، بهترین جنس برای ساخت این نوع Boxهای آتش نشانی است. ابعاد این باکسها هم بر اساس مساحت ساختمان و میزان تجهیزات مورد نیاز، تعیین میشود. به عنوان مثال، هر شیلنگ آتش نشانی باید فاصله ۳۰ تا ۴۰ متر را پوشش دهد. بنابراین حداقل ابعاد فایرباکس باید طوری باشد که بتواند این حجم شیلنگ را در خود جای دهد.
ساخت جعبه آتش نشانی نیاز به مهارت و دانش کافی دارد. اصلیترین روش برای ساخت هر نوع Fire Box، روش اتوماتیک است. امروزه روشهای سنتی برای ساخت Box، منسوخ شدهاند. جوشکاریهای اتوماتیک برای افزایش امنیت و کیفیت فایرباکسها به کار میروند.
انواع فایر باکس
انواع فایرباکس از نظر جنس، ابعاد، شکل ظاهری و محل نگهداری، دسته بندی میشوند. همچنین یک دسته بندی خاص برای انواع جعبه آتش نشانی وجود دارد که به روش نصب آنها وابسته است. فایر باکس توکار و فایر باکس روکار نامهایی هستند که در این دسته بندی به کار میروند. نوع خاصی از باکسهای آتش نشانی هم وجود دارند که به آنها فایرباکس محوطهای گفته میشود. این نوع از Boxها، پایههای بلندی دارند که در گوشهای از ساختمان، بر روی آنها ایستادهاند.
نصب فایر باکس روکار
جعبههای روکار به صورت یک Box فلزی مجزا بر روی دیوار و در مکانی مناسب، نصب میشوند. این جعبهها در مواردی به کار میروند که در حین ساخت دیوارها، جایی برای فایرباکس تعیین نشده باشد. بنابراین Boxها روی دیوار و به صورت روکار نصب شده و تجهیزات اطفای حریق را در خود نگه میدارند.
نصب فایر باکس توکار
برای نصب جعبههای توکار باید از زمان ساخت دیوارهای یک ساختمان، اقدام کرد. به این ترتیب که بر اساس مساحت ساختمان، نوع تجهیزات و حجم آنها، ابعاد باکس تعیین میشوند. طول Fire Box از ۶۰ سانتی متر تا یک متر متغیر است. ارتفاع آن هم میتواند از ۵۰ تا ۸۵ انتخاب شود، اما عمق انواع Box آتش نشانی، همواره برابر با ۱۵سانتی متر خواهد بود.
این ابعاد باید در داخل دیوار در حال ساخت، خالی شوند. در این صورت بعد از تکمیل حفره داخل دیوار، درب و جزییات Box تکمیل شده و لوازم اطفای حریق در آن قرار میگیرند.
مقایسه فایر باکس روکار و توکار
انواع فایر باکس روکار و توکار از نظر روش نصب با همدیگر تفاوت دارند. در واقع مهمترین تفاوت این دو نوع باکس از نظر روش ساخت آنها است. در ساختمانهایی که موقع ساخت و ساز جایی برای باکس آتش نشانی مشخص نشده است از جعبههای روکار استفاده میشود، اما اگر موقع ساخت دیوارهای ساختمان، محل مناسبی برای نصب فایرفاکس تعیین شده باشد، نصب آن به صورت توکار انجام میشود.
جنس فایرباکس توکار و روکار
جنس جعبه باید در برابر آتش سوزی، خوردگی و زنگ زدگی مقاوم باشد. معمولاً جعبههای فولادی، فایبرگلاس و باکسهای ساخته شده از استیل بگیر و نگیر برای این منظور به کار میروند. برای خرید جعبه آتش نشانی توکار هم جنس درب باید از همین مواد انتخاب شود.
فایر باکسی که به صورت روکار یا توکار نصب میشود، میتواند یک یا دو درب داشته باشد. همچنین، تعداد طبقات این Fire Boxها بر اساس نیاز ساختمان تعیین خواهد شد. اگر قرار است در جعبه آتش نشانی، شیلنگ و کپسول نگهداری شود، معمولاً Fire Box دو طبقه لازم داریم. برای اطلاعات بیشتر در این باره بهتر است با تکنسینها و کارشناسان در این حوزه مشورت کنید.
شرکت تجهیزات آتش نشانی ایمن پیشتاز یکی از معتبرترین شرکتها در زمینه ساخت و تولید انواع فایر باکس است. برای بررسی محصولات و ثبت سفارش، کافی است به وبسایت این مجموعه مراجعه کنید.