رشد و رکود در تمام بازارها امری طبیعی قلمداد میشود. بازار ارزهای دیجیتال نیز در طول تاریخچه فعالیت خود، صعود و نزولهای بسیاری را به چشم دیده است. برخی کارشناسان در پاسخ به پرسش (بیت کوین کی صعودی میشه)، عقیده دارند که این رمزارز با تمام شدن بازار خرسی (از اواخر سال 2021) برای اهدف قیمتی 100 هزار دلار و 500 هزار دلار آماده خواهد شد.
اگر شما نیز میخواهید از سود حاصل از رشد و توسعه تکنولوژی بلاکچین و رمزارزها در آیندهای نه چندان دور بهره ببرید، الان بهترین فرصت است. میتوانید با خرید و ذخیره پروژههای رمزارزی معتبر در بازه کف قیمتیشان، از رشد ارزش سرمایه خود لذت ببرید. برای آشنایی بیشتر با عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
بررسی مهمترین عوامل تاثیرگذار بر ارزش BTC
ساختار بیت کوین (BTC) با سایر داراییها فرق دارد، به همین دلیل عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن نیز متفاوت از سایرین است. برخی از این عوامل را در ادامه معرفی کردهایم:
میزان عرضه و تقاضا
BTC بانک مرکزی نداشته و از طریق ماینینگ و با یک نسبت ثابت وارد بازار میشود. ماینرها از طریق حل مسائل ریاضی پیچیده و دشوار، تراکنشها را تایید کرده و بلاکهای جدید میسازند. آنها با تولید بلاک جدید به مقدار مشخصی، بیتکوین پاداش میگیرند. بدین ترتیب بیتکوین وارد بازار میگردد.
دقت داشته باشید که میزان تقاضا در طول زمان برای BTC بیشتر میشود، در حالی که میزان عرضه ثابت است و در نتیجه این افزایش تقاضا، شاهد افزایش قیمت بیتکوین خواهیم بود.
هاوینگ
همانطور که بیان کردیم، ماینرها برای تولید بلاکهای جدید، تعداد مشخصی بیتکوین دریافت میکنند. این پاداش به ازای هر 210 هزار بلاک، با اجرای پروسه هاوینگ نصف میشود. هاوینگ بیت کوین هر چهار سال یک بار اتفاق میافتد، بنابراین زمان هاوینگ بعدی احتمالا در آوریل 2024 خواهد بود.
پاداش اولین بلاک در سال 2009، 50 عدد بیت کوین بوده است که در سال 2023 به حدود 6 بیت کوین رسیده است. با بررسی نمودار BTC در چرخههای هاوینگ متوجه میشویم که قیمت بیت کوین در این دورهها رفتار مشابهی داشته و این رمزارز کمی بعد از هاوینگ، به بالاترین قیمت خود رسیده است.
دستکاری قیمت ها
ارزهای دیجیتال همواره با نوسانات قیمت روبرو هستند. برای مثال ممکن است که قیمت بیت کوین در طول یک روز، در صرافیها چند هزار دلار تغییر کند. یکی از مهمترین دلایل این نوسانات، پایین بودن ارزش بازار BTC نسبت به سایر داراییها است. حجم معاملات روزانه این رمزارز در حدود 20 میلیارد دلار برآورد شده است که در مقایسه با داراییهای دیگر اندک است.
هر چقدر حجم معاملات یک دارایی کمتر باشد، سرمایهگذاران بزرگ به آسانی میتوانند در بازار موج ایجاد کرده و مداخله کنند. بنابراین قیمت BTC به راحتی تحت تاثیر اخبار خوب یا بد قرار گرفته و دچار نوسان قیمتی زیادی میشود.
در دسترس بودن و میزان نقدینگی
در دسترس بودن ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین، باعث افزایش قیمت آنها خواهد شد. در واقع هر چقدر BTC کاربردهای بیشتری پیدا کرده و شرکتهای بیشتری از آن برای معاملات خود استفاده کنند، دسترسی به آن اهمیت بالاتری مییابد و این امر میتواند موجب افزایش قیمت BTC گردد.
نقدینگی نیز از دیگر فاکتورهای محبوبیت داراییهای مختلف است؛ زیرا نقدینگی بالا نشاندهنده روان بودن معاملات است و باعث پایدار ماندن قیمتها میشود. در صورتی که نقدینگی در بازار بیتکوین کاهش پیدا کند، میتواند ترس را به تریدرها القا نماید. اگر سرمایهگذاران بترسند، داراییهای خود را فروخته و این امر باعث کاهش قیمت بیتکوین خواهد شد.
ریسک های سرمایه گذاری و معاملات بیت کوین
از آنجایی که بیت کوین با کدهای کامپیوتری و رمزنگاری شده نوشته شده است، امکان حملههای کامپیوتری و امنیتی به آن وجود دارد. همچنین ممکن است که صرافیهای ارز دیجیتال متمرکز و غیرمتمرکز مورد حمله و هک شدن قرار گیرند. به همین دلیل امروزه صرافیهای ارز دیجیتال به کاربران خود بیمههای پوشش ریسک ارائه میدهند، با این وجود هنوز هم احتمال وقوع این خطرات وجود دارد. اگر میخواهید در بازار بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنید، باید تمام خطرات و ریسکهای آن را در نظر گرفته و از مختصات بازارهای آنها آگاه باشید.
رقبای بیت کوین در بازار رمزارزها
در بازارهای مالی رقابت زیادی میان داراییهای مختلف وجود دارد. بیت کوین تنها ارز دیجیتال موجود نیست، بلکه رمزارزهای گوناگونی مانند اتریوم، ریپل، تتر و غیره وارد بازار شدهاند. با وجود اینکه رقابت شدیدی بین این ارزهای دیجیتال وجود دارد، اما هنوز هم بیت کوین دست بالا را دارد. با افزایش رقابت در بازارهای مالی و ورود توکنهای جدید، قیمت بیتکوین میتواند کاهش یابد، اما این رمزارز همچنان نقش مهم خود را در بازار از دست نخواهد داد.