بالاترین نرخ سود بانکی روز شمار

در اواخر دهه ۸0 شمسی، بانک‌های دولتی شاهد روانه شدن سرمایه‌ها به بانک‌های خصوصی بودند و با خروج کلان سرمایه ها مواجه شدند، پس تصمیم گرفتند که همچون بانک‌های خصوصی، سود بانکی روز شمار را برای سپرده‌های خود در نظر بگیرند.

همین رقابت باعث شد تا افراد زیادی برای دریافت سود روز شمار، مبلغ سپرده‌های خود را در بانک‌ها افزایش دهند که این مسئله مزایا و معایب بسیار زیادی داشت. بنابراین دولت در سال ۱۳۹۷ به دلیل معایب بسیار سود روزشمار همچون افزایش تورم بازار و معایب دیگری که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، ارائه سود روز شمار را ممنوع اعلام کرد.

در حال حاضر نیز ارائه سود روز شمار به مشتری، در بانک‌های دولتی ممنوع است. اما برخی از بانک‌های خصوصی این سود را به مشتریان خود ارائه می‌دهند، که البته مورد تایید بانک مرکزی کل کشور نیست.

در حال حاضر بانک‌های دولتی و خصوصی موظف به محاسبه سود ماه شمار و بلند مدت هستند و به سپرده‌های زیر یک ماه هیچگونه سودی تعلق نمی‌گیرد. لذا حتما برای دریافت سود، دقت کنید که سررسید شما دقیقا یک ماه شده باشد و قبل از یک ماه، پول خود را از بانک خارج نکنید. در هر صورت اگر به دنبال دریافت فرمول محاسبه سود روز شمار هستید، در ادامه این مقاله، در مورد آن توضیح داده‌ایم.

اعلام سود روز شمار 5 بانک رسمی کشور

همانطور که گفتیم سود روزشمار در بانک‌های دولتی ممنوع شده است. البته برخی از بانک‌های خصوصی هنوز هم این سود را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. اما چگونه و بر چه اساسی این سود ارائه می‌شود؟ قبل از هرگونه توضیحی بهتر است که چگونگی واریز سودهای روزانه را بررسی کنیم. واریز کردن این سود بدین صورت است که در هر روز، کمترین مبلغ سپرده در همان روز، به عنوان مبنای سود قرار می‌گیرد.

به عنوان مثال اگر که شما در طول روز ۲ میلیون تومان به حساب سپرده گذاری خود واریز کرده باشید و در اواسط روز یک میلیون تومان آن را برداشت کرده باشید، بانک بر اساس یک میلیون تومان باقیمانده سود شما را حساب می‌کند. اما اگر شما در انتهای روز ۲ میلیون تومان دیگر نیز به حساب خود واریز کنید بانک مبنا را بر ۳ میلیون تومان قرار می‌دهد و مبلغ سود شما را بر اساس آن حساب می‌کند.

اعلام سود روز شمار 5 بانک رسمی کشور

در کل مبنای مبلغ سود روزانه، حداقل موجودی در طول روز است و زمان محاسبه نیز در انتهای روز خواهد بود. یعنی اگر که شما در انتهای روز حساب خود را پر کنید، مبنای سود روزشمار نیز بر اساس موجودی حساب پر شده شما خواهد بود.

پنج بانک رسمی کشور از جمله بانک های

ملی

ملت

کشاورزی

صادرات

مسکن

در گذشته سود روزشمار پرداخت می کردند. اما اکنون و در حال حاضر ارائه این نوع سود از طرف دولت ممنوع شده است.

تمام بانک‌ها اعم از بانک‌های دولتی و خصوصی مطابق با فرمول زیر، سود روزانه را حساب می‌کردند و تنها تفاوت آنها نرخ سود بود که بر اساس مصوبه‌های بانک تغییر می‌کرد.

سود  = روز سال ÷ [(مدت به روز) × (نرخ سود) × (مبلغ سپرده‌گذاری)]

توجه: تعداد روز سال عادی : ۳۶۵ و تعداد روز سال کبیسه : ۳۶۶ می باشد.

مثلا اگر مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را برای یک ماه ( ۳0 روز) در بانکی که به سپرده‌های کوتاه‌مدت خود، 15 درصد سود می‌دهد، سپرده‌گذاری کنید، در پایان ماه حدود ۱,۲۶۴,۰۰۰ تومان سود دریافت می‌کنید.

(۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ × ۱۵ × ۳۰ ) ÷ ۳۶۵ = ۱,۲۶۴,۰۴۴    برای ماه های ۳۰ روزه

(۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ × ۱۵ × ۳۱ ) ÷ ۳۶۵ = ۱,۲۷۳,۹۷۲    برای ماه های ۳۱ روز

دلیل ممنوع شدن سود روزشمار در بانک ها

همانطور که برایتان توضیح دادیم بسیاری از افراد برای دریافت سودهای روزانه با نرخ‌های معین، مبالغ هنگفتی را به بانک‌ها وارد کردند. این در نگاه اول یک امتیاز بسیار عالی برای بانک‌ها به شمار می‌آمد، اما کم کم مشکلات بسیار زیادی را به دنبال داشت که یکی از آنها افزایش نرخ تورم بود.

بسیاری از افراد در طول روز سرمایه‌های هنگفت خود را از بانک خارج می‌کردند و با آنها معاملات لحظه‌ای طلا و دلار انجام می‌دادند. سپس در انتهای روز مجدد اصل نقدینگی خود به همراه سود حاصل از معامله را به بانک وارد می‌کردند و سود بانکی را نیز دریافت می‌نمودند.

دلیل ممنوع شدن سود روزشمار در بانک ها

در واقع بانک به وجوهاتی سود می‌داد که عملا از آنها استفاده نمی‌کرد، چرا که این سرمایه‌ها در صبح از حساب خارج می‌شدند و ظهر به حساب باز می‌گشتند؛ در واقع بانک از آن سپرده‌ها استفاده‌ای نمی‌کرد، اما سود آنها را پرداخت می‌کرد.

از جمله معایب دیگر این طرح افزایش بسیار زیاد معاملات طلا و سکه در ساعات ابتدایی روز و نوسانات شدید بازار سکه و ارز بود. به دلیل اینکه افراد در ساعت مشخصی از روز پول‌های خود را از بانک خارج می‌کردند و معاملات طلا و دلار انجام می‌دادند، حجم این معاملات افزایش پیدا کرد و قیمت آنها نیز دچار نوسانات شدید شد.

از طرفی حجم نقدینگی در بازار نیز به شدت افزایش پیدا کرد و این باعث بروز تورم و برهم خوردن تعادل بازار شد، به همین دلیل نیز دولت در دی ماه سال ۱۳۹7 ممنوعیت ارائه این سود را اعلام کرد.

در حال حاضر بانک‌های دولتی این نوع سود را ارائه نمی‌دهند، بنابراین برای دریافت سود، باید سپرده‌های کوتاه مدت ماهانه و بلند مدت سالانه افتتاح کنید.

نوشتن دیدگاه