روش های هک کیف پول ارز دیجیتال و چگونگی مقابله با آن ها

تغییرات چشمگیر فضای آنلاین اقتصادی در دنیای ارز دیجیتال طبیعی است. ارزهای دیجیتال به سبب توسعه دائم فناوری‌های مرتبط با آن، از حوزه‌های جذاب مالی دنیای امروز هستند. کیف پول دیجیتال موجودیتی است که کلیه تراکنش‌های ارز دیجیتال را در یک بستر گرد هم آورده است. بنابراین توجه هکرهای بسیاری را هم برای سودآفرینی به خود جلب کرده است.

 با پیشرفت تکنولوژی، چالش‌های جدیدی پدیدار شده‌اند. چالش‌هایی که نه تنها بر تأمین امنیت کیف پول‌های ارز دیجیتال تأثیر می‌گذارند، فرصتی جذاب برای آشنایان با فناوری هم هستند. در این مقاله، قصد داریم به بررسی روش‌های هک کیف پول‌های ارز دیجیتال بپردازیم تا شما عزیزان را با چالش‌ها و راهکارهای امنیتی در این زمینه آشنا کنیم. با ما همراه باشید تا در این سفر مهم، اسرار و تکنیک‌های پشت پرده دنیای ارزهای دیجیتال را با یکدیگر کشف کنیم.

روش های هک کیف پول ارز دیجیتال

ارزهای دیجیتال معمولاً در یک کیف پول دیجیتال در داخل صرافی یا کیف پول شخصی نگهداری می‌شوند. این کیف پول یک آدرس عمومی برای واریز پول و یک آدرس خصوصی برای در انحصار نگاه داشتن  امتیاز کنترل دارایی برای کاربر دارند. در صورتی که هکرها به هر طریقی به کلید خصوصی شما دسترسی پیدا کنند یا کلید عمومی یک کیف پول جعلی را به جای کیف پول مقصد در اختیار شما قرار دهند، به سادگی دارایی شما را جابه‌جا خواهند کرد.

هکرها از روش‌های مختلفی برای هک کیف پول ارز دیجیتال استفاده می‌کنند که در ادامه به بعضی از این روش‌ها می‌پردازیم.

روش های هک کیف پول ارز دیجیتال 

هک صرافی ارز دیجیتال

با توجه به طیف وسیع کاربران صرافی‌های آنلاین، وبسایت صرافی‌ها و نرم‌افزارهای آن‌ها همیشه برای هکرها جذاب است. هکرها با قطع ارتباط با سرور سایت یا استفاده از ضعف‌های امنیتی نرم افزارها به صرافی‌ها حمله می‌کنند.

برای ایمن ماندن از این حملات لازم است صرافی‌ها اطلاعات را رمزنگاری کنند، از فایروال و آخرین نسخه از بهترین نرم‌افزارهای امنیتی را انتخاب کنند و همیشه امکانات امنیتی خود را به‌روز کنند. یک صرافی خوب باید به صورت منظم بر تراکنش‌های خود نظارت کند و احراز هویتی قوی برای کاربران خودش به کار گیرد. همچینن همکاری با نهادهای مسئول، احتمال حمله را تا حد ممکن کم می‌کند. کاربران هم باید با ذخیره امن رمزهای ورود، تغییر دوره‌ای رمزها و حفظ کلیدهای کیف پول از دارایی خود محافظت کنند.

حملات فیشینگ

حمله فیشینگ نوعی حمله سایبری برای فریب افراد و دزدیدن اطلاعات حساس مثل مالی، رمزهای عبور و کلید کیف پول است. در حمله فیشینگ، سودجویان از ناآگاهی افراد استفاده می‌کنند و معمولاً یک پیامک یا ایمیل یا صفحه وب را به افراد ارسال می‌کنند. این پیام‌ها شبیه پیام‌هایی است که منبع اصلی، در این‌جا صرافی، ارسال می‌شود و صفحه وب هم کپی صفحات صرافی است. بنابراین کاربران به اشتباه می‌افتند و اطلاعات ورود خود را در اختیار هکران می‌گذارند.

سارقان با این اطلاعات حساس وارد اکانت افراد می‌شوند و دارایی دیجیتال را به حساب خود واریز می‌کنند، حساب فرد را بلوکه کرده یا به صورت دائمی از دسترس فرد خارج می‌کنند.

برای پیشگیری از حملات فیشینگ، لازم است کاربران از دانلود اپلیکیشن از منابع ناشناس و غیرمعتبر پرهیز کنند و از روش‌های تائید هویت دو مرحله‌ای برای ورود به حساب‌های خود استفاده کنند. همچنین اطلاعیه‌های مهم امنیتی صرافی‌ها و کیف‌پول‌ها را با توجه پیگیری کرده و نسبت به آن حساس باشند.

نصب کی لاگرها

یکی از روش‌ها، دزدیدن اطلاعات نصب برنامه‌های فرعی روی دستگاه‌های سایر افراد است. کی‌لاگر یک بدافزار است که اطلاعات افراد را می‌دزدد و به دست سارقین می‌رساند. این اطلاعات شامل رمز عبور، پین امنیتی و seed است.

اما این بدافزار از طریق ایمیل، فلش آلوده یا اجرای بدافزار آلوده وارد سیستم افراد می‌شود. به همین دلیل لازم است نسبت به ایمیل‌های خود حساس باشید و ایمیل‌های ناشناس را پاک کنید. هرگز لینک یک ایمیل ناشناس یا به ظاهر معتبر را باز نکنید. فایل‌های پیوست شده به ایمیل‌ها را با یک نرم افزار مناسب اسکن کنید. با برنامه‌های مطمئن فلش خود را پاکسازی کنید. اگر فلش شما ویروسی شد، فایل‌های فلش را باز نکنید.

هک صرافی ارز دیجیتال

استفاده از کیف پول های جعل

کیف پول‌های جعلی با ظاهر فریبنده و تبلیغات موثر و بازاریابی متقاعد کننده، نه‌تنها کاربران بلکه در مواردی، حتی گوگل را هم فریب داده‌اند. یک کیف پول جعلی، یک برنامه کیف پول است که اطلاعات افراد را می‌دزدد. در گوگل پلی چند اپلیکیشن شناسایی شده‌اند که کیف پول Trezor را جعل کرده‌اند. این اپلیکیشن‌ها، نام‌های مشابه اپلیکیشن اصلی دارند. ظاهر آن‌ها هم تقلیدی از اپلیکیشن اصلی برای گول زدن افراد است.

برای پیشگیری از حملات کیف پول‌های جعلی، اپلیکیشن‌های کیف پول خود را از وبسایت اصلی ارائه دهنده کیف پول دانلود کنید. این اقدام ساده برای پیشگیری از دزدیده شدن اطلاعات شما توسط کیف پول جعلی کافی است

افزونه‌های نصب شده روی مرورگرها

یک افزونه مرورگر، برنامه‌ای است که در بستر مرورگر اجرا می‌شود و امکانات جانبی خاصی به مرورگر اضافه می‌کند. هکرها به استفاده از هر امکانی برای ورود به دستگاه شما و دزدیدن اطلاعات علاقه دارند. بنابراین بعضی از هکرها از افزونه‌های مخرب استفاده می‌کنند. افزونه‌ها در کنار انجام خدمات، اطلاعات افراد را می‌دزدند و به هکرها ارسال می‌کنند. لازم است کاربران قبل از افزودن این برنامه‌ها به مرورگر خود، شرکت توسعه دهنده را بررسی کنند و طبق دستورالعمل‌های وبسایت اصلی، کلیه مراحل نصب افزونه را کامل کنند.

لینک های مخرب در ایمیل

 گاهی هکرها ایمیل‌هایی ارسال می‌کنند که از نظر روانی روی کاربر تأثیر می‌گذارند و آن‌ها را تشویق به دنباله‌روی از دستورات ایمیل می‌کنند. در بیشتر موارد، این ایمیل‌ها یک لینک هم به همراه خود دارند. این لینک به صفحات جعلی وب که توسط هکر طراحی شده است، راه دارد. ورود به این صفحات و استفاده از آن‌ها، راهی برای دزدیدن کلیدهای شخصی و رمزهای عبور کاربران است.

این لینک‌ها می‌تواند یک کلید باشد که کاربر با کلیک روی آن به صفحه‌ای دیگر هدایت شود یا خیلی صریح از کاربر درخواست ورود رمز عبور و کلید شخصی را داشته باشد. برای پیشگیری از آسیب این حملات، تنها از طریق صفحه کیف پول و صرافی مورد اعتماد خود در دارایی خود، دخل و تصرف کنید.

هک وای فای

استفاده از وای فای راهی متداول برای دسترسی به کیف پول است. بنابراین هکرها برای دسترسی به کیف پول شما، سعی می‌کنند در شبکه وای فای‌تان نفوذ کنند. بعد با جعل هویت شما به دارایی کیف پول‌تان دسترسی داشته باشند. در این روش شما به سادگی از حضور هکر در شبکه مطلع نخواهید شد.

بنابراین لازم است کاربران برای شبکه وای فای خود رمزهای قوی تعیین کنند. همچنین از اتصال به شبکه‌های مشکوک با امنیت ضعیف پرهیز کنند. راه دیگر استفاده از فایروال و نرم افزار، آنتی‌ویروس قوی است.

هک کیف پول ارز دیجیتال با تروجان

اسب تروجان یک برنامه است که بدون اطلاع کاربر وارد سیستم او می‌شود. درست همان‌طور که سربازان با پنهان شدن در داخل یک اسب توانستند در شهر تروا نفوذ کنند، یک بدافزار تروجان هم با نفوذ در سیستم شما به همه اطلاعات شما دسترسی پیدا می‌کند. بعد با دسترسی به کیف پول شما، تمام دارایی‌تان را در چند دقیقه می‌دزدد. در واقع اسب تروجان هر چیزی که در رایانه شما شباهتی به رمز کلید خصوصی شما را دارد، سرقت خواهد کرد.

برای ایمن ماندن از هک به وسیله اسب تروجان باید آنتی‌ویروس و فایروال قوی داشته باشید. هرگز از منابع ناشناس و نامطمئن فایل دانلود نکنید و آنتی ویروس خود را به صورت منظم به روز کنید.

هک کیف پول ارز دیجیتال با تروجان

نصب بدافزار

بدافزارها برنامه‌هایی هستند که بدون اطلاع کاربر روی رایانه نصب می‌شوند. یک بدافزار با دسترسی به اطلاعات مهم کاربر و خرابکاری در سیستم به کاربران آسیب می‌رساند. سیستم‌های محبوب مثل ویندوز یا مک همیشه مورد حمله بدافزارها هستند. ویروس‌ها و اسب‌های تروجان، نمونه‌هایی از بدافزارها هستند. این برنامه‌ها با شناسایی کیف پول کاربر، می‌توانند رمز و اطلاعات دسترسی کاربر را تغییر دهند.

برای ایمن ماندن از نصب شدن بدافزارها، فایل‌های دانلود شده از ایمیل را اسکن و از ورود و استفاده از سایت‌های مشکوک پرهیز کنید. همچنین از دانلود اپلیکیشن‌ها از منابع ناشناس و نامطمئن پرهیز کنید.

کپی پیست آدرس کیف پول

شرکت‌هایی وجود دارند که برای نقل و انتقال پول از کیف پول دیجیتال استفاده می‌کنند. این شرکت‌ها آدرس کیف پول خود را در اختیار کاربران قرار می‌دهند تا با کپی و پیست کردن این آدرس از مشتریان خود پول دیجیتال دریافت کنند.

ثابت شده است که برنامه‌ای با نام Cryptoshuffler با کپی کردن اشتباه این آدرس توانسته مبالغ قابل توجهی سرقت کند. برای ایمن ماندن از این نوع حملات، تنها کافی است آدرس کپی شده کیف پول مقصد خود را بررسی کنید.

احراز هویت دو مرحله‌ای

احراز هویت دو مرحله‌ای، یک لایه امنیتی اضافه برای اطمینان از هویت کاربر و دور ماندن سارقین از دارایی کاربران است. در احراز هویت دو مرحله‌ای، معمولاً یک رمز عبور به ایمیل یا تلفن همراه کاربر ارسال می‌شود. به خاطر داشته باشید که اعلان‌های دریافتی خود برای احراز هویت دو مرحله‌ای را به دقت بررسی کنید. چون ممکن است هکرها وانمود کنند که از مرجع شما این رمز را برای شما ارسال کرده‌اند.

سخن نهایی

هک کیف پول‌های ارز دیجیتال یکی از چالش‌های مهم امنیتی در حوزه ارزهای دیجیتال است. هکرها با استفاده از روش‌های متفاوتی مثل هک صرافی‌ها، حملات فیشینگ، نصب کی‌لاگر، استفاده از کیف پول‌های جعلی، افزونه‌های مخرب مرورگر، لینک‌های مخرب در ایمیل، هک وای‌فای، استفاده از تروجان، نصب بدافزار و سرقت آدرس کیف پول، اقدام به سرقت ارز دیجیتال می‌کنند. کاربران باید با روش‌هایی مثل استفاده از رمز عبور قوی، فعال کردن احراز هویت دو مرحله‌ای، به‌روزرسانی آنتی‌ویروس و مراقبت از کلیک بر روی لینک‌های مشکوک، خود را در برابر این حملات محافظت کنند.

نوشتن دیدگاه