کدام نوع سکه برای سرمایه گذاری بهتر است؟

در سال های اخیر با کاهش ارزش پول ملی، افراد به دنبال حفظ سرمایه های خود به هر طریقی بوده اند. بعضی با خرید املاک و مستغلات، بعضی با خرید ارز و بعضی دیگر با خرید انواع طلا و سکه از بی ارزش شدن سرمایه خود جلوگیری کرده اند، اما در این میان هیچ روشی به اندازه خرید طلا و سکه پرسود نبوده است.

با وجود این که طی این چند سال، روند قیمتی انواع طلا و سکه صعودی بوده است، اما میزان افزایش قیمت هر کدام با دیگری تفاوت دارد. بعضی سکه ها از دیگری سوددهی بیشتری داشته اند. در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم که کدام سکه برای سرمایه گذاری بهتر است.

چرا سکه یک روش خوب برای سرمایه گذاری است؟

برای پس انداز و حفظ سرمایه و پیش گیری از بی ارزش شدن آن بر اثر تورم، طلا و سکه گزینه های مناسبی هستند. با وجود این که هرکدام مزایای خاص خود را دارند، اما خرید سکه مزیت های منحصر به فردی دارد. بعضی از مزایای خرید سکه عبارت اند از:

  • نقدپذیری بالا
  • سوددهی بیشتر از طلا در چند سال اخیر
  • فاقد اجرت
  • تنوع بالا برای بودجه های مختلف

البته سرمایه گذاری روی سکه معایبی نیز همچون مالیات و درگیر شدن در حباب قیمتی نیز دارد. با در نظر گرفتن تمام مزایا و معایب، سرمایه گذاری روی سکه کاملا عاقلانه و به صرفه در نظر گرفته می شود.

چرا سکه یک روش خوب برای سرمایه گذاری است؟

برای پس انداز چه سکه‌ای بخریم؟

همانطور که گفته شد، راه های زیادی برای تبدیل سرمایه به احسن وجود دارد و در مورد سکه نیز گزینه های زیادی پیش روست. برای تصمیم گیری درباره انتخاب نوع سکه جهت سرمایه گذاری بهتر است سابقه سوددهی هر سکه را بررسی کنیم. شش نوع سکه طلای رایج در بازار داخلی عبارت اند از:

  • امامی: به این نوع سکه ها، سکه طرح جدید نیز گفته می شود و یک روی آن دارای تصویر امام خمینی و روی دیگر تصویر حرم امام رضا قرار دارد. وزن این سکه برابر 8.13 گرم است. بازدهی این سکه ها در بازه سال های 1401 تا 1402 حدود 92 درصد بوده است.
  • سکه تمام بهار آزادی: این سکه نیز دارای وزن 8.13 گرم است. این سکه یکی از پرطرفدارترین سکه ها و پرتقاضاترین آن ها است. همانطور که اشاره شد، وزن آن با وزن سکه امامی تفاوتی ندارد، اما تفاوت آن در سال ضرب و تصاویر حک شده روی دو طرف آن است. بازدهی این سکه ها در بازه سال های 1401 تا 1402 حدود 82 درصد بوده است.
  • نیم سکه: این سکه به لحاظ طرح و نقوش مشابه سکه تمام بهاری آزادی است اما وزن آن 4.07 گرم است. بازدهی این سکه ها در بازه سال های 1401 تا 1402 حدود 89 درصد بوده است.
  • ربع سکه: این سکه نیز مشابه سکه تمام بهار آزادی و نیم سکه است، با این تفاوت که وزن آن 2.03 گرم است. بازدهی این سکه ها در بازه سال های 1401 تا 1402 حدود 112 درصد بوده است.
  • سکه پارسیان: این ردیف سکه ها دارای وزن های مختلف و متنوعی هستند. مثلا از 100 سوت الی 1.5 گرم. سکه یک گرمی پارسیان در بازه گفته شده 50 درصد (مطابق با رشد طلا) بوده است.

همانطور که مشخص است بیشترین سوددهی متعلق به ربع سکه است. البته این میزان افزایش قیمت را می توان به حباب قیمتی آن نیز نسبت داد.

برای پس انداز چه سکه‌ای بخریم؟

معیارهای بهترین سکه برای سرمایه گذاری

بنابر آنچه گفته شد، سکه طلا روش خوبی برای سرمایه گذاری و فرار از افت سرمایه در بلند مدت است. با این حال برای انتخاب نوع سکه معیارهایی نیز وجود دارد. بعضی از این معیارها عبارت اند از:

  • سال ضرب: با وجود اینکه وزن و طرح سکه ها در بلند مدت تفاوتی نمی کند، در اصل نباید تفاوتی میان قیمت سکه های ضرب قدیم و جدید وجود داشته باشد. با این حال، به خاطر تقاضای بیشتری که روی سکه های طرح جدید وجود دارد، حباب قیمتی روی سکه های ضرب قدیم شکل گرفته است. معمولا سکه هایی که پس از سال 1386 ضرب شده باشند، سکه طرح جدید محسوب می شوند و سکه های قبل از این سال قیمت کمتری دارند.
  • حباب سکه: به اختلاف قیمت واقعی سکه با قیمت معاملاتی آن حباب گفته می شود. این حباب به سبب کاهش عرضه یا شدت تقاضای بالا رخ می دهد. در واقع ربع سکه بیشترین میزان حباب را در میان سکه های دیگر دارد. بهتر است هنگام خرید سکه طلا، به میزان حباب آن دقت کنید.
  • سوددهی در کوتاه مدت و بلند مدت: در صورتی که قصد شما سرمایه گذاری است، بهتر است میزان سوددهی هر سکه را در کوتاه مدت و بلند مدت بررسی کرده و سپس تصمیم به خرید داشته باشید. با اینکه ربع سکه عملکرد خوبی در کوتاه مدت داشته است، اما سکه های گرمی پارسیان نیز در بلند مدت رشد خوبی نشان داده اند که احتمالا به خاطر حباب بالای آن است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بهترین راه‌های حفظ سرمایه و انواع سکه سایر مقالات سایت را مطالعه فرمایید.

 

نوشتن دیدگاه