مسیر شغلی 20 سال آینده

یکی از بزرگترین چالش‌های والدین، هدایت فرزندان برای کشف و ارتقای مهارت‌های شغلی آینده است. در طول سه دهه گذشته، بسیاری از مشاغل حذف شده و بسیاری دیگر با تغییرات چشمگیری روبه‌رو شدند؛ این در حالی است که بسیاری از سال‌های زندگی جوانان با یادگیری مهارت‌هایی بی‌حاصل و قدیمی تلف شده است.

با رشد روزافزون تکنولوژی و نیاز جامعه به مدرن‌ترین گجت‌ها، روشن است که مسیر شغلی دو دهه آینده و حتی قرن‌های آتی حول محور تکنولوژی می‌چرخد. در دنیای امروز اگر با شبکه‌های اجتماعی بیگانه باشید، دیگر درآمد ایده‌آلی نخواهید داشت، از طرفی مشاغل پردرآمدی ایجاد شده است که برای افراد مسن‌تر کاملا غیرعادی و عجیب است؛ بلاگری، تریدری، تولید پادکست و ادمینی از جمله این مشاغل هستند.

اگر شما والدین مسئولیت پذیری هستید که قصد دارید فرزندانتان را برای آینده‌ای درخشان آماده کنید، یا جوانی هستید که در جستجوی یافتن مسیر شغلی خود در دو دهه آتی است، ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید. در این مقاله قصد داریم تغییرات شغلی 20 سال آینده در بازار کار را به شما عزیزان معرفی کنیم.

چه تغییراتی طی 20 سال آینده در بازار کار ایجاد خواهد شد

در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که گوشی‌ هوشمند مهم‌ترین دارایی افراد است. انبوه اسنادی که در اتاق‌های بایگانی بزرگ، دسته‌بندی و مراقبت می‌شدند، جای خود را به چند بایت فایل الکترونیکی داده‌اند. دنیای امروز، دیگر جای کلماتی نظیر (نمیدانم و بلد نیستم) نیست، زیرا تخصصی‌ترین مسائل را می‌توانید با یک جستجوی ساده، آموزش ببینید. در چنین دنیایی همیشه جایی برای استعدادهای کشف نشده شما وجود خواهد داشت.

چه تغییراتی طی 20 سال آینده در بازار کار ایجاد خواهد شد

مشاغل حیاتی 20 سال آینده عبارتند از:

تحلیل‌گر داده

طراحی وب و اپلیکیشن

اینترنت اشیا

رایانش ابری

بیوتکنولوژی

رمزنگاری و امنیت داده

اگر از متولدین دهه شصت و هفتاد شمسی باشید، قطعا به هنگام یافتن شغل مناسب، به این نکته پی برده‌اید که سال‌های باارزشی که برای تحصیلات دوره متوسطه و دانشگاهی تلف کرده‌اید، می‌توانست برای یادگیری یک مهارت ارزشمند شغلی خرج شود.

مدارک دانشگاهی دیگر پاسخگوی نیاز شغلی شما نیست، چیزی که امروزه ارزشمند است، استعداد و مهارت شماست. مهم‌ترین تغییرات شغلی در طی 20 سال آینده، نرخ رشد فریلنسری است. برای داشتن یک آینده شغلی درخشان تنها به کمی استعداد و اندکی پشتکار نیاز دارید.

اشتغال‌زایی در سایه هوش مصنوعی و رباتیک

زندگی ماشینی تحولات غیرقابل انکاری را در بازار کار ایجاد کرده است، این تحولات موجب حذف بسیاری از مشاغل و ایجاد مشاغل تخصصی دیگر است. غالبا از رشد رباتیک به عنوان بزرگترین عامل بیکاری یاد می‌شود، این در حالی است که تمامی این ماشین‌آلات نیازمند افرادی خبره برای طراحی، ساخت، اپراتوری و نگهداری است؛ رباتیک فرصت‌های شغلی بی‌شماری را ایجاد می‌کند.

دنیای فردا دنیای هوش مصنوعی است، حتی سنتی‌ترین مشاغل نیز برای ادامه حیات به هوش مصنوعی وابسته‌اند، با هم بخشی از تغییرات آتی را ببینیم:

برنامه‌نویسان به کمک هوش مصنوعی در کمتر از یک ساعت، بهینه‌ترین کدنویسی را انجام خواهند داد.

محققین به کمک هوش مصنوعی در کمتر از پنج دقیقه، به تمامی داده‌های مورد نیازشان دست خواهند یافت.(رشد تکنولوژی تصاعدی خواهد بود)

نویسندگان به کمک هوش مصنوعی در کمتر از دو ساعت، یک اثر ادبی ویرایش شده را خلق خواهند کرد.

( تنها کافیست یک ایده خلاقانه داشته باشید و بعد همه چیز، در یک چشم بر هم زدن اتفاق می‌افتد.)

آموزش مهارت‌های جدید به کمک هوش مصنوعی در کمترین زمان ممکن رخ خواهد داد.(تدریس مهارتها به صورت فیزیکی، در آینده بسیار کمتر خواهد شد، اگر مدرس هستید بهتر است هرچه سریعتر امکانات آموزش در فضای مجازی را برای خود فراهم کنید.)

چه زبانی را دوست دارید یاد بگیرید؟ تنها کافیست از هوش مصنوعی بخواهید تا آن را به شما بیاموزد.(تدریس زبان در آینده معنایی نخواهد داشت)

اشتغال‌زایی در سایه هوش مصنوعی و رباتیک

همانطور که با هم بررسی کردیم، در دنیای آینده جایی برای مشاغلی که امروزه به فرزندانمان آموزش داده می‌شود وجود ندارد. اولین گام ایجاد تغییرات اساسی در سیستم آموزشی است. شاید نتوانید سیستم آموزش و پرورش کشور را تغییر دهید، اما می‌توانید فرزندانتان را برای کسب دانش الکترونیک و فناوری اطلاعات تشویق کنید.

شما برای تطبیق مهارتهای خود با شرایط بیست سال آینده باید:

با شبکه‌های اجتماعی رابطه خوبی داشته باشید و فراگیری تولید محتوا را جدی بگیرید.

در هر زمینه شغلی که هستید، خود را به‌روز نگاه دارید، و از بررسی اخبار مرتبط و مطالعه جدیدترین تحولات تکنولوژی در حوزه کاری خود غافل نشوید.

به یاد داشته باشید که با کمترین امکانات و تنها با تولید یک محتوا آموزشی، طنز، ادبی و... می‌توانید درآمدی چندین برابر درآمد فعلی خود داشته باشید؛ بهتراست مهارت‌های زبانی و سخنوری خود را تقویت کنید.(هرکسی حداقل یک چیزی برای آموزش دادن دارد، به خودتان اعتماد کنید!)

نوشتن دیدگاه