ترون چیست؟ همه چیز درباره ارز دیجیتال TRX

یکی از شبکه‌های غیرمتمرکز و متن باز، ترون است. در واقع ترون، یک بلاک چین متن باز بوده که می‌تواند قراردادهای هوشمند را اجرا کند. این بلاک چین مثل انواع دیگر بلاک‌های چین دارای یک الگوریتم اجتماع برای تصمیم‌گیری است و می‌تواند با کمک اثبات سهام، استخراج شود. تفاوت اصلی ترون با بعضی از ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین، این است که برای استخراج بیت کوین باید از طریق اثبات کار پیش رفت، اما به منظور استخراج ترون، می‌توان از اثبات سهام استفاده کرد. به همین دلیل در حال حاضر از لحاظ زیست محیطی، ترون یکی از بهترین گزینه ها محسوب می‌شود. در ادامه این مقاله، در مورد هر چیزی که باید در زمینه کوین ترون بدانید، صحبت می‌کنیم.

ترون چیست؟

پروژه ترون یک ایده از سوی مدیر عامل معروف به نام جاستین سان بوده و توانسته به یکی از بهترین پروژه‌های ارز دیجیتال در سال 2017 تبدیل شود. ترون یک پلتفرم برای قرارداد هوشمند چند منظوره است که مراحل اجرای برنامه‌های غیر متمرکز را به صورت تخصصی انجام می‌دهد. این پلتفرم مثل شبکه بلاک چین در تلاش است که بتواند مطالب رایگان را در سراسر جهان در حوزه سرگرمی به اشتراک بگذارد. این موضوع باعث ایجاد تبادلی ایمن و مقرون به صرفه در رسانه‌های دیجیتالی می‌شود و دخالت اشخاص ثالث را هم کاهش خواهد داد.    

ایجاد کننده مطالب دیجیتالی مثل فیس بوک، یوتیوب و...، می‌توانند از ترون استفاده کنند و روی مطالب خود کنترل دقیقی داشته باشند. این در حالی است که در چنین شرایطی، اشخاص ثالث مثل آمازون، گوگل پلی و...، جذب می‌شوند و هزینه‌های کمتری به صاحبان مطالب دیجیتالی القا خواهد شد.

ترون چیست؟

بنابراین به طور کلی، ترونیکس یا همان ترون (TRX) کوین مربوط به شبکه کترون است. از ترون می‌توان برای تبادل پلتفرم‌ها استفاده کرد و حتی در صورت نیاز، آن‌ها را به ارزهای دیجیتال رایج تبدیل کرد. این ویژگی‌های ترون باعث می‌شود که این ارز دیجیتال به عنوان بهترین گزینه برای تولید کنندگان مطالب شناخته شود.

ترون چگونه عمل می کند؟   

حال که با ترون و ساختار آن آشنا شدید، شاید برای شما نحوه عملکرد آن، مورد ابهام باشد. ترون سعی دارد که با حذف واسطه‌ها و ارائه کنندگان مطالب دیجیتالی، استفاده کنندگان از این مطالب را به همدیگر نزدیک‌تر کند. در این صورت هزینه‌های میان مصرف کنندگان کاهش پیدا می‌کند و می‌توان جمع آوری مطالب را با سرعت و سهولت بیشتری در میان تولیدکنندگان انجام داد. این در حالی است که شرکت‌های شخص ثالث سنتی به صورت متمرکز عمل می‌کنند و درآمدهای کسب شده توسط یک تولیدکننده، مطالب را بیشتر نزد خود نگه می‌دارند و و فقط سهم کمی از آن‌ها را به تولید کنندگان مطالب اختصاص می‌دهند.

به همین واسطه، ترون می‌تواند با کمک شبکه بلاک چین، این محدودیت در مدل تجاری را بازسازی کرده و مثل یک سیستم ذخیره سازی غیر متمرکز و توزیع شده عمل کند. فرآیندهایی که در ترون انجام می‌شوند، می‌توانند داده‌ها را سریع‌تر و ارزان‌تر به اشتراک بگذارند. با وجود این پلتفرم، هزینه‌های مربوط به دسترسی محتواها به صورت مستقیم به تولید کننده محتوا پرداخت می‌شود.

جزئیات راه اندازی ترون       

تیم ترون در ابتدا توضیح داده بود که پاداش تولید کنندگان بلاک تا 1 ژانویه 2021 به آن‌ها پرداخت می‌شود، اما هنوز به طور دقیق مشخص نیست که راه اندازی این پلتفرم، می‌تواند چه زمانی افراد را به پول برساند. این شبکه در هر 24 ساعت به هر کاربر امکان استخراج پهنای باند را می‌دهد تا این اشخاص بتوانند تراکنش‌های رایگان ارسال کنند. همچنین در صورت نیاز، TRX مسدود می‌شود تا پهنای باند بیشتری دریافت شود. کارمزدهای این شبکه به صورت مستقیم و به شکل ترون پرداخت می‌شوند و در نهایت توسط شبکه سوزانده خواهند شد.

تیم ترون       

اصلی‌ترین فردی که باعث ایجاد پروژه موفق ترونیکس شده است، جاستین سان 30 ساله است که موسس اسنپ چت چینی به نام پیو هم هست. آقای جاستین سان، نماینده ارشد ریپل چین و در لیست 30 فرد برتر زیر 30 سال آسیا در سال 2015 قرار گرفته است. در حال حاضر، تیم ترون متشکل از 40 توسعه دهنده ارشد، 6 تیم قدرتمند و کارمندان بسیار زیادی است که هر کدام می‌توانند تأثیر زیادی روی فعالیت‌های این گروه و ارز دیجیتال داشته باشند.

راه اندازی تتر بر روی بلاکچین ترون 

فناوری بلاک چین و قراردادهای هوشمند    

ترون یکی از فناوری‌های بلاک چین و قراردادهای هوشمند است که می‌تواند مثل پلتفرم‌های EOS و اتریوم، یک سری اقدامات را جهت توسعه برنامه‌ها انجام دهد. این پلتفرم چینی خود را رقیب اتریوم می‌داند. چرا که هر دوی این سیستم‌ها، امکان بهره برداری، استخراج و کسب سود از سیستم‌های هوشمند چند پروتکلی را می‌دهند.

یکی از روش‌های بستن قراردادهای هوشمند با ایمنی بالا، استفاده از ترون است. این شبکه توانسته یک سیستم جدید شرط بندی رایگان و قانونی به وجود بیاورد تا ایمنی این اقدامات را افزایش داده و باعث توسعه بازی‌های بلاک چینی شود. به طور مثال، ناشران بازی‌های بلاک چینی، می‌توانند ارز منحصر به فرد بازی را ایجاد کنند و با شرکت‌های بازی ساز دیگر هم ترون تبادل کنند. بنابراین یک «قرارداد هوشمند» برای تبادل توکن‌های بازی ارائه خواهند شد که امکان انجام تراکنش‌ها را به صورت ساده، ایمن و روان فراهم می‌کنند.

برنامه و نقشه راه ترون

پروژه ترون، یک پروژه بلند مدت با 6 فاز است که فعالیت خود را در سال 2017 آغاز کرده و در نهایت در سال 2027 به پایان می‌رسد. برای این‌که بیشتر با برنامه و نقشه راه این پلتفرم آشنا شوید، در ادامه 6 فاز کلی آن را به شما توضیح می‌دهیم.

فاز 1؛ اگزودس

این فاز اولیه ترون است که امکان اجازه تبادل و ذخیره سازی محتواهای همتا به همتا را به صورت رایگان می‌دهد. در این فاز، امکان اشتراک گذاری محتواهای توزیع شده فراهم شده بود، اما فناوری بلاک چین در این فاز جایگاهی نداشت.

فاز ۲: اودیسه (Odyssey)

اودیسه یکی دیگر از فازهایی است که می‌تواند به عنوان پلتفرم رایگان برای محتواها، ذخیره سازی و توزیع همتا به همتای آن‌ها باشد. در این فاز تلاش شده که یک اکوسیستم مشابه با الگوریتم اثبات سهام ایجاد شود و بتوان از تولید کنندگان محتوا و مصرف کنندگان کمک گرفت. کاربران می‌توانند در این فاز، کوین TRX را از طریق درگاه پرداختی مثل رایدن معامله کنند.

فاز ۳: گریت وویج (Great Voyage)

این فاز روی توانایی‌های ICO شخصی تمرکز بیشتری دارد. به طوری که در این فاز، مسائل مربوط به مدیریت حامیان و نحوه پرداخت سود سهام و محاسبه درآمد، به طور دقیق مشخص می‌شوند.

فاز ۴: آپولو (Apollo)

فاز 4 پروژه ترونیکس که آپولو نام دارد، با ترمز بر روی حرکات آزادانه ارزش‌ها است. در این فاز تولید کنندگان محتوا می‌توانند توکن‌های شخصی خودشان را با استانداردی به نام TRC20 ایجاد کنند. بدین منظور ترون می‌تواند یک پلتفرم غیر متمرکز معاملاتی ایجاد کند تا توکن‌ها در آن معامله و نقد شوند.

راه اندازی تتر بر روی بلاکچین ترون 

فاز ۵: استارترک (Star Trek)

در فاز 5 که قرار است تا 2025 به پایان برسد، باید یک پلتفرم غیر متمرکز گیمینگ به وجود بیاید که می‌تواند فضای بازی را مستقل کند. در این فاز با این پلتفرم، عملکردهای بازار پیش‌بینی می‌شود و بدهی ترافیک هم بهبود پیدا می‌کند.

فاز ۶: اترنیتی (Eternity)

فاز آخر پروژه ترون که قرار است تا سال 2027 به پایان برسد، مرحله آخر توسعه این پلتفرم است. در این مرحله می‌توان از سیستم کراودفاندینگ به منظور پشتیبانی از توسعه بازی‌های مختلف استفاده کرد. در این فاز، کاربران ترونیکس می‌توانند روی بازی‌هایی که به آن علاقه مند هستند، سرمایه گذاری کرده و روی آینده گیمینگ تأثیر بگذارند.

ارتقاهای کنونی ترون 

ترون در حال حاضر در حال پیشرفت است و هر چند وقت یک بار، یک ارتقا برای این پلتفرم به وجود می‌آید. اودیسه 2.0 یکی از پیشرفت‌های این پلتفرم است که با داشتن 15 آپدیت نرم افزاری و 102 امکان جدید، به خوبی به عنوان یک پلتفرم بلاک چین کار می‌کند. اودیسه 3.6 آپدیت دیگری از این پلتفرم است که شامل امکانات مختلفی برای ساده تر شدن برنامه‌های غیر متمرکز است و توانسته امنیت بالاتری برای انجام معاملات داشته باشد. این آپدیت بیشتر روی امنیت معامله متمرکز است و توانسته به یکی از آپدیت‌های پرتغییر تبدیل شود.

ترون 4.0 هم یکی دیگر از آپدیت‌های این پلتفرم است که تأثیر زیادی روی امنیت، قابلیت همکاری و مقیاس پذیری دارد. در این آپدیت، امکان انجام قراردادهای هوشمند با تراکنش حفاظت شده وجود دارد تا بتوانید با حداکثر ایمنی، قراردادهای خود را در این بستر انجام دهید.

روش‌ های خرید و فروش ترون

یکی از مزایای ترون این است که به راحتی از طریق بازارهای مختلف رمزارزها قابل خرید است. به طوری که در حال حاضر اکثر صرافی‌های ارز دیجیتال، این کوین را در پلتفرم خود قرار داده‌اند و امکان خرید و فروش آن‌ها مثل ارزهای دیجیتال دیگر وجود داشته باشد. البته تمامی این پلتفرم‌ها برای ما ایرانیان محدودیت زیادی را به همراه دارند. چرا که بعضی از صرافی‌ها اصلاً امکان ثبت نام افراد ایرانی را نمی‌دهند و حتی ممکن است محدودیت زیادی را برای تبادل اطلاعات به آن‌ها بدهند. صرافی‌های داخلی و بعضی از صرافی‌های خارجی می‌توانند بهترین گزینه برای خرید و فروش ترون باشند، اما قبل از انتخاب هر صرافی در مورد عملکرد، امنیت و همچنین جزئیات آن، اطلاعات کسب کنید.

روش‌ های خرید و فروش ترون

روش دیگری که برای خرید ترون وجود دارد، استفاده از خدمات بروکرها و کارگزاران است. در این صورت شما می‌توانید ترون را خریداری کرده و مثل یک سهام آن را بفروشید. اگر تازه وارد هستید، استفاده از بروکرها و کارگزاری‌ها، گزینه بهتری برای شماست. 

کیف پول‌های ترون   

برای این‌که بتوانید کوین TRX را نگهداری کنید، نیاز به کیف پول‌های اختصاصی دارید که در سایت رسمی ترون، به طور دقیق به شما معرفی شده‌اند. از جمله کیف پول‌های معتبر، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. هرگز از کیف پول‌هایی که مورد تأیید پلتفرم ترون نیستند، استفاده نکنید.

  • TronLink

  • imToken

  •  Huobi

  • Trust Wallet

  •  Math Wallet

  •  TokenPocket

  • Klever

  • Vision

  •  Exodus

 Cobo Wallet (برای IOS و Android)

 Bitpie Wallet (برای IOS و Android)

راه اندازی تتر بر روی بلاکچین ترون 

دو سال بعد از راه‌اندازی فاز اول ترونیکس، در سال 2019 استیبل کوین روی بلاک چین ترون و مطابق با استاندارد TRC20 راه‌اندازی شود. تتر پروتکل ترون مثل تتر اتریوم است و می‌تواند با نسبت 1 به 1 دلار آمریکا خریداری شود. اکنون کاربران می‌توانند این رمز ارزها را با کمک قراردادهای هوشمند نگهداری و در صورت نیاز انتقال دهند. کارمزد این تتر بسیار مناسب‌تر از تترهایی با استانداردهای دیگر است.

مزایا و معایب شبکه ترون     

اگرچه از ابتدای ورود ترونیکس، بسیاری از افراد فعال در این زمینه تصور می‌کردند که این پلتفرم همه خدمات خود را به صورت رایگان به مردم ارائه می‌دهد، هنوز وعده‌های این شرکت عملی نشده‌اند. با این حال با وجود تیمی از سرمایه گذاران، توسعه دهندگان و مشاورین، می‌توان از مزایای این شبکه بهره‌مند شد و به بهترین نحوه از خدمات شبکه ترون کمک گرفت.

هدف اصلی ترون این است که یک بستر تفریحی غیرمتمرکز ایجاد کند تا کاربران بتوانند بدون واسطه، محتوا ایجاد کرده و کسب درآمد کنند. طوری که در حال حاضر، منتشرکنندگان بازی‌های رایانه‌ای، ارز خاصی را برای بازی خودشان ایجاد می‌کنند و در صورت نیاز از طریق همین بستر با شبکه ترون معامله می‌کنند. بدین ترتیب، معاملات سریع‌تر و ایمن‌تر از گذشته انجام می‌شوند.

پلتفرم ترونیکس از سیستم همتا به همتا استفاده می‌کند و می‌تواند ساختارهای پرداخت متمرکز را از بین ببرد. سرعت تراکنش این سیستم بسیار بالا است و حجم کمی هم دارد. برنامه‌های غیر متمرکز زیادی روی این بستر ایجاد شده‌اند که به کاربران این امکان را می‌دهد تا از ویژگی‌های ارز دیجیتال لذت ببرند و بتوانند موانع اطلاعاتی بین برنامه‌های خود را از بین ببرند. بنابراین، سرعت بالا، ایمنی در انجام معاملات و همچنین امکان تبادل اطلاعات با کمترین هزینه از جمله مزایای این پلتفرم هستند.

وضعیت حال حاضر ارز ترونکیس (TRX)  

معایب ترون

حالا که با مزایای این سیستم آشنا شدید، نوبت به آن رسیده که در مورد معایبش هم صحبت کنیم. یکی از مهم‌ترین معایب این سیستم، این است که نمی‌تواند به شکل صحیح، اعتبار فهرست توکن‌های شخصی سازی شده را تأیید کند. همچنین به طور دقیق مشخص نیست که این پلتفرم چطور می‌تواند در برابر هک شدن کاربران، حساب‌های کاربری و حمله های سیبل مقاومت کند.

از طرف دیگر ترون یک پروژه کپی شده از اتروم است و می‌تواند محدودیت‌های زیادی را به همراه داشته باشد. بسیاری از وعده‌هایی که از سوی این تیم به مردم داده شده، هنوز عملی نشده‌اند و در واقع اکثر آن‌ها در قالب یک وعده باقی مانده‌اند. تنها 15درصد از کوین‌های TRX به سرمایه گذاری خصوصی داده شده است و بقیه توسط مدیرعامل‌ها و تیم ترون خریداری شده‌اند. این موضوع تأثیر بدی روی کیفیت کار داشته و قیمت کوین‌ها را بالا و پایین برده است. بنابراین شاید قیمت کوین ترون پایین باشد، طولانی بودن پروسه پیشرفت پلتفرم ترون، می‌تواند دلیلی برای افت کیفیت کار باشد و به طور دقیق مشخص نیست که در آینده، وضعیت قیمتی این ارز دیجیتال چگونه است؟

وضعیت حال حاضر ارز ترونکیس (TRX)     

در تاریخ 22 شهریورماه 1402، ترون با قیمت 4.111 تومان معادل 0.0811 دلار آمریکا در بازارهای جهانی معامله می‌شود. قیمت ترون کمی دچار نوسان بوده و در نهایت باید گفت که ارز ترون با نماد اختصاری TRX در رتبه 11 ارزهای دیجیتال قرار گرفته و ارزش بالایی دارد.

ورود ترون به عرصه متاورس

با توجه به افزایش علاقه مردم به استفاده از متاورس و گیمینگ، بسیاری از پروژه‌ها به این عرصه وارد شده‌اند که یکی از آن‌ها شبکه ترون است. این پلتفرم در حال حاضر در عرصه متاورس فعالیت می‌کند و توانسته نقش مهمی را در این حوزه ایفا کند.

نوشتن دیدگاه